У Житомирі на вулиці Шолом-Алейхема місцеві жителі незаконно встановили браму

У Житомирі на вулиці Шолом-Алейхема місцеві жителі незаконно встановили браму

До редакції "20 хвилин" звернувся читач, який скаржиться на дії жителів вулиці Шолом-Алейхема, – самочинно встановлену браму.

За словами житомирянина Сергія, споруда перешкоджає рухатись звичним для багатьох маршрутом від Подолу до вулиці Кафедральної.

Проте голова ОСББ "Ім. Шолом-Алейхема" Ольга Яковлєва розповіла, що конструкцію встановили за рішенням усіх місцевих жителів, які попри марні звернення до міської ради, таки прийняли рішення встановити браму.

Відео дня

"Я – голова вуличного комітету, наша вулиця – це 3 будинки. Ми зробили загальні збори і прийняли рішення зробити двір спільного користування. Це – не вулиця, це – тупик. Вулиця, де є всього 3 будинки, і далі проходу немає, там яр, не вважається повноцінною вулицею. Люди ходять з Подолу, але це – стежка, а не вулиця. Наша юридична адреса – Шолом-Алейхема, але згідно зі стандартом, вулиця повинна мати 3 метри проїзду і тротуари з двох сторін, проте ми цього не маємо. Я зверталась у міську раду, аби нашу вулицю якось по-іншому назвали, бо вона нестандартна, вона не має ні проїзду, ні тротуару. Проте ніхто не зреагував. Тому жителі нашої вулиця прийняли таке рішення, ми маємо протокол загальних зборів. Є підписи, дата, і кожна квартира має копію цього протоколу", – розповідає голова ОСББ "Ім. Шолом-Алейхема" Ольга Яковлєва.

Пані Ольга не заперечує той факт, що деякі громадяни, які раніше ходили цією стежкою, не задоволені новою конструкцією. Також жінка додала, що однією з причин встановлення брами стала поведінка молоді міста, яка збирається на прилеглій території, веде себе не зовсім адекватно та забуває про звичайні правила поведінки у суспільстві.

"У Житомирі є проблема, над якою ніхто не задумується: з 17.00 до 22.00 на парапетах вул. Кафедральної збирається понад сотня молоді. Ми їх розуміємо, у них немає грошей піти в кафе з туалетом. Тут молодь п'є, курить, веселиться. Але вся проблема в тому, що вони випили, їм потрібно сходити кудись в туалет, і вони ідуть до нас робити природні справи. Це просто жах! У нас двірника немає, ми розділили територію між собою, кожна квартира прибирає свою. Молодь приходить під алкоголем, випорожняється, гомонить до 3-ї ночі. Ми просто дійсно втомились вже від цього", – захищає місцевих жителів голова ОСББ "Ім. Шолом-Алейхема".

Анатолій Павловський вже багато років проживає на згаданій вулиці. За словами чоловіка, за 20 років на цьому маршруті знайдено 2 трупи, та ще десятки людей там просто калічились. Він обурений, чому досі житомиряни не обрали інший маршрут до вулиці Кафедральної.

"Дійсно є десяток людей, які ходять через цей яр. Вони звикли так, їх пускали, пускають і будуть пускати. Я не знаю, скільки там людей зламало ноги, залишилося без рюкзаків, інколи там б'ють по голові. За 20 років 2 трупи там знайшли. По-перше, якщо хтось дуже любить тут ходити, після будинку № 5 є така сама, але асфальтована дорога, яка туди ж виходить, вони спокійно можуть йти нею. По-друге, якби ці люди кроками поміряли всі шлях через цю стежку і через Соборну площу, там була б менше відстань. На рахунок дітей, що збираються на парапетах. Це проблема, їх тут тисячі. Тут багато наркоманів, ви прийдіть послухайте цю неадекватну поведінку. Тут багато шприців, а влада нічого не бачить, і це – факт. Вони влаштовують концерти на площі, а куди всі йдуть пити та в туалет? Звісно ж, сюди", – зазначив Анатолій Павловський.

Своєю чергою, житомирянин Сергій обурений діями жителів вулиці Шолом-Алейхема, адже нині треба витрачати більше часу, аби дістатись до вулиці Кафедральної. Чоловік переконаний, що ця споруда не передбачена жодними документами, оскільки з моменту експлуатації будинків ніякої конструкції на тому місці не було.

"Я живу на вулиці Баранівській. Дороги незаасфальтовані взагалі, є місця, де важко роз'їхатись двом машинам, але це – вулиця. І ніхто її не збирається перекривати. Якщо немає рішення міськради про те, що це вже не вулиця, що люди можуть собі дозволити там робити браму або ще якимось чином перегороджувати територію, то, мабуть, це не є правильними діями. Наскільки я знаю, знизу там мали робити сквер. Якщо буде паркова зона, можливо, міськрада вирішила б зробити прохід до парку саме там. Як буде тепер, якщо там перегороджено?! Потрібно вплинути на міську раду, аби вона вирішила: або це приватна територія, або залишили вулицею. Це має вирішувати не особисто якась людина чи ОСББ, а органи, які займаються впорядкуванням на території міста. Якщо ми правова держава, то ми всі маємо вчитись жити за законом. Якщо нас не влаштовує щось, маємо вирішувати це за законом", – зазначив пан Сергій.

Журналісти "20 хвилин" за фаховим коментарем звернулись до заступника начальника КП" Інспекція з благоустрою міста" Наталії Павлюк, яка пояснила, що рішення про встановлення брами жителів вулиці Шолом-Алейхема не є законним. Чиновниця додала, що будь-які дії, чи то на приватній, чи то на міській землі, мають бути погоджені з відповідними органами влади.

"Звичайно, будь-яка дія повинна мати дозвіл на складування, розміщення чи розкопку. Обов'язково мешканці повинні були погодити своє рішення з органами місцевої влади, які за це відповідають. А встановлення брами, взагалі недивлячись на те, чи це приватна, чи міська земля, в будь-якому разі ці дії повинні бути погоджені з владою", – роз'яснує ситуацію заступник начальника КП "Інспекція з благоустрію міста" Наталія Павлюк.

Чи змусить влада демонтувати незаконну браму або ж залишить все, як є – дізнаємося згодом.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Yuliia Polishchuk

    Все правильно зробили місцеві жителі. Міська влада не реагує на той безлад, що відбувається в історичній частині міста. Жити нормально там просто не можливо.

    Serhij Yakimenko reply Yuliia Polishchuk

    Все має бути за законом. Якщо всі почнуть робити, що їм заманеться, то тоді й справді буде повний безлад у місті і країні. Це є прецедент, на який потім спиратимуться у своїх діях інші люди. Мешканці будинків на вулиці Михайлівській, наприклад, можуть на зборах ОСББ прийняти рішення перекрити парканом вулицю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up