У Житомир прибули мощі священомученика Кипріяна та мучениці Іустини

У Житомир прибули мощі священомученика Кипріяна та мучениці Іустини

У житомирському Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі з 25 червня до 9 липня віряни мають змогу вклонитись мощам, звернутись до мучеників із молитвою і передати записки до святих.

25 червня 2018 року з благословіння Високопреосвященнішого Никодима, митрополита Житомирського і Новоград-Волинського, у місто Житомир прибув ковчег із чесними мощами угодників Божих священомученика Кипріяна та мучениці Іустини.

"Як нам сьогодні не дякувати Богові, не дякувати тим угодникам Божим, заради яких ми з вами сьогодні і дякуючи яким ми очищаємо свої душі, свої серця і врачуємо себе. Багато хто із нас прийшов сюди, щоб дійсно отримувати добру ту пораду від святих, щоб отримати спасіння для своїх душ, щоб зцілити свої тіла і врачувати свої душі. Відродження нашої землі можливе лиш з відродженням духовного життя, а духовне життя відроджується тоді, коли є приклад, на кого рівнятися. Сьогодні Кипріян і Іустина – це ті, на кого, можливо, нам потрібно рівнятися у духовному житті", – сказав митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

Відео дня

До святих Кипріяна та Іустини звертаються з молитвами про допомогу у боротьбі з нечистою силою та злими духами, віруючі припадають до мощей, шукаючи захисту від чаклунства, також просять допомоги у зціленні від шкідливих звичок.

Святиню у Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор привіз з обителі засновник, ктитор та духівник жіночого монастиря в урочищі Кип'яче протоієрей Роман Барановський.

"Мощі Кипріяна та Іустини, які моляться перед Богом, захищають нас від чаклунства, нашої схильності впадати в язицтво. Звичайно, мощі з Кіпру, там, де мученицьки спочили Кипріян та Іустина. Я гадаю, що багато людей припадають до цих мощей, а присутність мощів — це знак присутності святих, видимий знак невидимої присутності. Це дасть людям велику наснагу радіти та бути щасливими. Зараз в усіх сферах побутових і соціальних, у всіх галузях застосовують чародійство, маніпуляції свідомістю. Тому дуже потрібна молитва цих святих, які знімають ці чари, очищують наші розумні очі. Щоб ми все бачили під правильним кутом зору", – розповів засновник, ктитор та духівник жіночого монастиря Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип'яче, протоієрей Роман Барановський.

Колись сильна віра дівчини Іустини повернула чаклуна Кипріяна від чорної магії до християнства. Тендітна дівчина зуміла перемогти бісівські чари, і вражений цією силою майбутній святий розкаявся у своїх злодіяннях і згодом навіть став єпископом. Пара мучеників Кипріяна та Іустини символізує дві сторони християнства – віру та знання. Церквою святі шануються як одні з наймогутніших помічників у боротьбі проти чаклунства, бо навіть зараз, через 17 століть після своєї мученицької кончини, життя цих угодників Божих більш ніж актуальне.

Святі Кипріян та Іустина поховані на Кіпрі. А великі частинки їхніх чесних мощей знаходяться в Україні, у храмі священомученика Кипріяна та мучениці Іустини, у Ставропігійному жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої Матері, що побудований на джерелі, вода з якого має властивості зцілювати людей від духовних та фізичних недугів.

Усіх житомирян запрошують вклонитись святині та звернутись до мучеників із молитвою, стоячи перед їх чесними мощами, які перебуватимуть до 9 липня у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі (вул. Кафедральна, 14).

Довідково: в 9 кілометрах від Ставропігійного Жіночого монастиря на честь Афонської ікони Божої Матері в с. Загребля Малинського району Житомирської області розташований чоловічий Скит на честь святого преподобного Силуана Афонського, де є цілюще джерело, засновником якого є теж протоієрей Роман Барановський.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Dennis Korzun

    Ну ось і можна буде приблизно порахувати скільки в місті дибілів проживає які поклоняються речам ! А ще говорять в стародавньому світі люди були примітивними! Тут комп'ютера мобільні телефони електромобілі а дураків достатньо при тому що колись церква нахєр спалювала тих хто впроваджував науку...Як би не грьобана церква то ті винаходи які були зроблені 20-30 років назад можна було б побачити 2-3 сотні років назад!
  • Zarutski Slava

    Поки люди будуть поклонятися трупами, на живих їм буде наплювати...
  • Zarutski Slava

    Треба читати - до Житомиру прибули частини трупів...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up