У Брониківській ОТГ молодь працювала над концепцією молодіжного центру

У Брониківській ОТГ молодь працювала над концепцією молодіжного центру

В селі Слобода-Романівська у Брониківській ОТГ в приміщенні колишнього будинку культури планують створити Молодіжний центр.

На території громади працює 7 бібліотек та декілька будинків культури, більшість із яких потребують ремонту та зміну формату роботи, аби зацікавити дітей.

25 січня у місцевій школі відбулось навчання для старшокласників громади та вчителів на тему «Активізація молоді громади», яке провів Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

«Сьогодні ми шукаємо ідеї для того щоб зрозуміти, що має відбуватись в Молодіжному центрі. Ці ідеї ляжуть в основу концепції нового молодіжного простору, який повинен якісно відрізнятись від існуючих закладів культури контентом заходів та правилами роботи», - наголошує Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру.

Відео дня

Участь у заході взяли понад 30 дітей та вчителів, які поділились на три команди й протягом чотирьох годин учасники придумували ідеї проектів, заходів, акцій які мають відбуватись у новому закладі. Працювали над темами неформальна освіта, сімейне дозвілля та культурно-масові заходи.

В результаті мозкового штурму команди напрацювали по 15 ідей із яких шляхом голосування обрали по одній для підготовки проектів. Наступна частина навчання передбачала підготовку проекту реалізації ідеї.

«Ми придумали ідею створення сімейного кіноклубу. На початку навчання багато дітей розповіли, що люблять дивитись фільми, тому такий проект матиме підтримку. Він передбачає відкриття невеликого кінотеатру куди приходитимуть сім’ї й дивитимуться фільми, після сеансів відбуватимуться або обговорення стрічок, або ігри», - розповіла Тетяна Гордійчук, школярка.

 Дві інші команди написали проекти на ідеї створення клубу танцю та клубу різних видів спорту. Крім того, команди підготували презентації проектів у форматі змодельованих ситуацій. Необхідно було непросто презентувати проект, а переконати можливого мецената профінансувати його.

«Це дуже цікава форма роботи, адже діти отримали теоретичні знання, самі придумали ідею, написали для її реалізації проект та в кризових умовах вчились шукати ресурси для його реалізації. І головне, що весь комплекс навчання дітям сподобався», - наголошує Світлана Павлюк, начальник управління освіти Брониківської ОТГ.

Значна частина молоді громади у вільний час для відпочинку чи навчання їдуть до Новограда-Волинського чи Житомира, тому що в селах ОТГ таких послуг та активностей просто немає. Відкриття Молодіжного центру має створити простір де діти матимуть можливість відпочивати й навчатись.

«Стан будівлі колишнього клубу не найкращий, але спільними зусиллями ми зможемо привести його до ладу. Важливо, що буде відбуватись у середині. Сьогодні ми гарно попрацювали й зрозуміло, що придумані заходи та проекти будуть цікаві для дітей», - вважає Василь Осадчук, заступник голови Брониківської ОТГ.

Нагадаємо, що у Семенівській ОТГ нещодавно відкрили «Арт-простір у селі Іванківці», а у Новоборівській громаді Молодіжний Хаб. Така трансформація клубів та сільських бібліотек дозволяє зацікавити та залучити молодь до розвитку громади.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up