Штучна квітка, принесена на цвинтар, може забруднити довкілля в радіусі 24 км

Штучна квітка, принесена на цвинтар, може забруднити довкілля в радіусі 24 км

Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА застерігає від використання штучних квітів для прикрашання могил.

В останні десятиліття виникла неписана традиція   прикрашати могили на кладовищах штучними квітами, привезеними з Китаю.

Під дією сонця такі квіти починають виділяти з себе різні речовини, у багатьох випадках навіть дуже шкідливі, з недуже приємними запахами. Тоді відвідини могил можуть призвести до випадків різкого погіршення самопочуття.

Головна ж небезпека від штучних квітів, якими прикрашають кладовища, полягає у тому, що їх, як правило, спалюють під час прибирання кладовищ, і в повітря потрапляють  тисячі небезпечних речовин, токсичні властивості яких недостатньо вивчені.

Відео дня

Серед всіх речовин, що виділяються при спалюванні, найбільшу небезпеку представляють діоксини. Діоксини - це сильні канцерогени, які небезпечні в будь-яких концентраціях. Крім онкологічних захворювань, вони також можуть викликати придушення імунітету, безпліддя, природжені патології. Учені визначили, що в результаті сміттєспалювання навіть в радіусі 24 км простежується діоксинове забруднення. Маленькими дозами, рік за роком, діоксини накопичуються в організмі, поступово підриваючи імунну систему людини.

Ці речовини вибірково і дуже міцно блокують так званий Ah-рецептор - ключову крапку в імунно-ферментній системі всіх живих організмів аеробів (дихаючих повітрям). Діоксини розповсюджуються в ґрунті, донних відкладеннях, воді, повітрі, рибі, овочах тощо. Їх знаходять навіть в молоку матерів, що годують. Так, забруднення ґрунту діоксинами приводить до знищення майже всіх живих організмів, що мешкають в ньому, що, у свою чергу, приводить до повної втрати ґрунтом його природних властивостей. Крім цього, діоксини характеризуються надзвичайно високою стійкістю до хімічного і біологічного розкладання, вони здатні зберігатися в навколишньому середовищі протягом десятків років і переносяться через харчові ланцюги (наприклад, водорості - планктон - риба - людина або ґрунт - рослини - тварини - людина).

Крім того, що ці з'єднання отруюють навколишнє середовище, вони є причиною довготривалого забруднення біосфери. У цей час ситуація така, що концентрація діоксинів у літосфері й гідросфері зростає й може досягти критичних значень, при яких людство опиниться під загрозою вимирання.

Наголошуємо, при закопуванні зіпсованих штучних квітів, термін їх розкладу становить біля ста років з переходом  у землю та підземні  води  шкідливих речовин.

На даний час не існує законодавства, яке б  забороняло ввезення в Україну штучних квітів або використання їх для прикрашання могил.

Почитайте, ще раз інформацію про їх шкоду і обговоріть це з рідними та друзями.  

Церква каже, що християни не мають обов’язку вшановувати померлих пластиковими квітами, оскільки вони не мають нічого спільного з християнською вірою. Душі наших близьких не потребують матеріальних речей, а тільки наших молитов.

 Прикрашати могилки штучними квітами чи ні, вибір за вами.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up