Шкільний бал або у скільки обійдеться святкування випускного

Шкільний бал або у скільки обійдеться святкування випускного

Шкільні роки завжди незабутні для кожної людини. Проте, святкування останнього дзвоника для випускників коштує чимало.

 

Випускники і їхні батьки готуються до головного балу у житті – випускного. Проте, нині таке святкування обходиться не так вже й дешево.

Насамперед батьків і випускників цікавлять ресторанні майданчики, їжа, святкове вбрання. Керівники закладів розповідають, що бронювання залів розпочинається з середини травня, саме тоді є можливість обрати собі найкраще місце для святкування.

Сукня чи костюм – як півзарплатні

Відео дня

Шкільного випускного очікують усі: хтось хоче похизуватися вишуканою сукнею, інший мріє про самостійне життя. Для учнів цей день асоціюється з довгоочікуваними атестатами про повну середню освіту, вчителі прощаються з учнями.

Організацією святкування займаються виключно батьки, але щоб їхні діти на центральній міській площі усіх вразили новим вбранням, потрібно викласти чималу суму. Ціни на вбрання, звичайно, варіюються: можна знайти непогані платтячка і за 1500 гривень, а можна й за 5000. Якщо є гроші і бажання, сума може й зрости. Звичайно, сукню можна і замовити у кравчині, але все залежить від ціни на тканину та від професійності самої кравчині. На ринку ціни на одяг для випускників трохи нижчі. Зокрема, костюм для юнака можна купити за 700-800 гривень, а сукню ще дешевше. Проте далеко не всі Попелюшки мають бажання позувати перед фотокамерами на випускному в дешевому одязі, тож «тероризують» батьків , аби ті «виділили» гроші на нові шати. Випускниці діляться, що найчастіше купують плаття, що шиють на замовлення.

Додаткові дрібниці – не за дрібні гроші

Крім костюма або сукні, випускникам потрібно подумати ще й про чимало аксесуарів, зокрема, про взуття, сережки, ланцюжки та квіти.

Скажімо, вартість сорочки починається від 300 гривень. Галстук у середньому коштує 50-100 гривень. Чоловічі туфлі «тягнуть» на 350-800 грн., жіночі молодіжні босоніжки чи туфлі – 250 гривень і вище. Проте, вправним шукачам вдається знайти сукню чи костюм, приміром, із моделей минулого року. Це буде значно дешевше.

Продавці кажуть, що з кожним роком вподобання молоді змінюються, відповідно змінюються й кольори нарядів. Якщо для хлопців зазвичай купують чорне взуття, то дівчата надають перевагу яскравим барвам. Саме через «брендовість» кольору ціна товару може бути вдвічі вищою. Деяким модникам доведеться викласти чимало грошей, аби виглядати стильно. А якщо підрахувати ціни на прикраси, то можна лише додавати нулі. Стильні прикраси зараз теж недешеві.

Окрему суму потрібно також виділити на похід до перукарні та салону краси. Уже зараз школярки активно підбирають зачіски і записуються до майстрів. Вартість вечірньої нескладної зачіски на середню довжину волосся стартує від 250 гривень. Макіяж – 150-200 грн, манікюр – 120 грн, але якщо ще врахувати послуги солярію (а ними за статистикою користуються близько 40% випускниць), то додайте ще приблизно 200 грн.

Фото на згадку

Практично усі випускники звертаються до професійних фотографів та операторів. Коштують їхні послуги по-різному. Деякі погоджуються працювати за 100 гривень за годину, дехто – за 400. Однак нині найчастіше батьки наймають фотографа на офіційну частину. Така робота обходиться в середньому від 1000 гривень. Якщо є бажання і кошти, то окремо можна замовити альбом чи записати фото на флешку, що зараз стає дуже популярним. Що ж стосується відео – «операторський сервіс» теж достатньо дороге задоволення і вартує приблизно 3000 за півдня.

Смачна частина свята

Після закінчення урочистої частини випускники завжди ідуть святкувати до кафе чи ресторану. А там вже «гуляй душа». Бронювання 1 місця нині коштує десь 250-350 гривень. Окремо колишні школярі купують торт десь до 6 кілограмів, а це ще приблизно 1000 гривень. Зараз же більшість хочуть вишуканого свята. Ведучий на такий вечір обійдеться приблизно у 2000 гривень.

Отже, свято прощання зі школою обходиться від 5 тисяч гривень. Мало це чи багато – судити тим, хто витрачає свої заощадження. Але ж випускники – це великі діти, які хочуть виглядати в цей день якнайефектніше, а люблячі батьки прагнуть допомогти своїм чадам. Хоча з нинішніми цінами і зарплатами чимало батьків декілька місяців обмежують себе у їжі, побутових дрібницях чи необхідних речах, усвідомлюючи, що випускний бал буває лише раз у житті.

Марина Михальчук

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up