«Свіжий» пікет під ОДА: овручани вимагають від обласної  адміністрації звернути увагу на голос народу

«Свіжий» пікет під ОДА: овручани вимагають від обласної  адміністрації звернути увагу на голос народу

17 лютого 2020 року під Житомирської обласною адміністрацією зібралося близько 2-х десятків пікетуючих овручан. Вони приїхали до нас з вимогою не ігнорувати потреби людей  та створити в Овруцькому районі 3-ю ОТГ.

У той час, поки тихий Житомир в цей сонячний день дивує нас мелодикою наступаючої весни, під стінами ОДА по-літньому гаряче. Причиною того стали обурені овручани, котрі вимагають від влади створити 3-ю та таку необхідну людям Першотравневу ОТГ. Але, за словами однієї з жінок, що безпосередньо взяла участь в пікеті, обласна влада геть не хоче навіть слухати людей. Ба більше – вона зовсім не зацікавлена в с створенні додаткової ОТГ.

«Ми протестуємо тут, бо влада просто проігнорувала волю народу. З 2015 року наш Овруцький район було поділено на 3 ОТГ. Овруцьку та Словечанську – створили,  а започаткування 3–ї, Першотравневої – проігнорували. Про це ми дізналися зовсім випадково. Побачили, як 3 грудня 2019 року робоча комісія Віталія Бунечка обговорювала питання створення трьох ОТГ. Але після зборів вони виклали карту, де було лише 2 ОТГ. Саме Першотравневої там і не було. А її мали створити, бо вона, за останніми підрахунками, дуже велика та високорозвинена. Вона таких самих розмірів, як і Овруцька. От якраз до неї нас і хочуть приєднати. А чого? Бо це – суто менеджмент.У нас дуже гарні надра землі. Чим менше голів, тим же легше домовитися, правда?», – поділилася з нами метою запровадження пікету одна з присутніх овручанка Світлана.

Також люди зазначили, що їх зібрання не залишилося без уваги. Повз них пройшов голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. Але за словами людей його реакція на них була вкрай негативною.

Відео дня

«Поки ми стояли, прийшов Віталій Бунечко.  Він звернувся до нас на підвищених тонах та заявив, що нас дурять. Що ми нічого не розуміємо. Ми зробили йому зауваження за поведінку. А хто, кого дурять? Що нам уже пізно тут стояти. Громаду нам 3 вже не створять», – підсумували завершення своєї акції засмучені овручани.

Наостанок, для того, щоб висвітлити дану ситуацію з об'єктивного боку, ми звернулися до прессекретаря Віталія Бунечка Юрія Мельника, щоб він прокоментував нам проблему, що склалася навколо скандальної Першотравневої ОТГ.

"Питання створення Першотравневої ОТГ було у нас на контролі. 5 лютого 2020 року ми надіслали до Кабінету Міністрів України на погодження та розгляд Перспективний план. Але сталося так, що напередодні подання мешканці трьох сіл захотіли створити Гладковецьку ОТГ. На роздуми їм було надано час – 4 роки. Починаючи з 15-го року, згідно чинного законодавства України, 19 грудня 2019 року відбулися зміни у ст. 4  Законі "Про добровільне об'єднання територіальних громад", де громада може бути створена лише за поданням Перспективного плану."– прокоментував позицію Житомирської ОДА Юрій Мельник.

Нагадаємо, нещодавно жителі Соколівської і Мартинівської ОТГ збираються перекривати дорогу, бо проти приєднання до Курнинської і Пулинської ОТГ.

Ірина Хоцька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up