Голос народу: під час громадських слухань люди проголосували проти будівництва АЗС «UPG» на проспекті Незалежності

Голос народу: під час громадських слухань люди проголосували проти будівництва АЗС «UPG» на проспекті Незалежності

У приміщенні Богунської районної ради сьогодні ввечері пройшли громадські слухання щодо будівництва АЗС «UPG» в Житомирі по проспекту Незалежності,29. Мешканці багатоповерхівок, що неподалік забудови, - проти такого сусідства. 

Слухання пройшли відповідно до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Положення про громадські слухання в Житомирській міській об'єднаній територіальній громаді», затвердженого рішенням Житомирської міської ради від 23.04.2019 № 1387 «Про затвердження Статуту Житомирської міської об'єднаної територіальної громади» та розпорядження міського голови Сергія Сухомлина від 13.12.2019 року за № 1254, згідно з яким, крім чиновників міськради, на слухання були запрошені в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Федоренко С.М., начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Шпита О.О.; начальник Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області Сербін С.Л.; власник  Товариства  з  обмеженою  відповідальністю  «ЮПІДЖІ» Петренко Володимир Миколайович; депутати Житомирської міської ради (за згодою); начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Нікітчук І.В.; директор технічного АТ «Житомиргаз» Колесник С.В.; начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сечін С.М.; представники Житомирського національного агроекологічного університету (за згодою). Крім представників Держпродспоживслужби, всі інші проігнорували запрошення міського голови на дані громадські слухання.

Представники Держпродспоживслужби пояснили, що вони направили до Міністерства охорони здоров’я запит щодо проведення позапланової перевірки об’єкту будівництва.

Відео дня

У розпорядженні міського голови йшлося про «винесення на розгляд громадських слухань питання забудови земельної ділянки, кадастровий номер 1810136300:05:025:017, яка знаходиться за адресою: м. Житомир, проспект Незалежності, 29».

Внаслідок того, що нікого з зацікавлених сторін, крім самих мешканців будинків по проспекту Незалежності, не було на даних слуханнях, все пройшло досить швидко. Зареєструвалися в залі 143 особи, ще 98 подали в письмовому вигляді заяву про своє бачення стосовно будівництва та просили врахувати її під час голосування, у зв'язку з їх відсутністю, оскільки вони знаходилися у цей час на робочому місці. 

Всі присутні проголосували одностайно проти будівництва автозаправної станції та звернулися особисто та через депутатів до керівництва країни щодо цього питання.

Нагадуємо, що ще 6 грудня 2019 року державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) завершила перевірку будівництва АЗС «UPG» на проспекті Незалежності, 29, виявивши ряд недоліків.  Перелік помилок і порушень при будівництві цієї АЗС займає 33 сторінки, але, незважаючи на офіційну вимогу ДАБІ припинити будівництво, «UPG» продовжує будувати АЗС. Листа з приписом було направлено на адресу забудовника до міста Коростеня, але звідти надійшло СМС-повідомлення, що адресат відмовився отримати рекомендованого листа. Що робити далі – не може сказати ніхто: ні влада, ні ДАБІ, ні Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, який обіцяв у будь-який час налагодити комунікацію із власником «UPG» паном Петренком. 

Також увечері 24 грудня з 19:00 мешканці в знак протесту заблокували проїзд по проспекту Незалежності, біля «Еко-маркету». У момент акцій протесту стався шокуючий випадок - броньований мікроавтобус охорони «UPG» в'їхав у натовп з протестувальниками і протягнув одного з них на капоті більше 30 метрів.

Потерпілий, якого його звуть Віктор, госпіталізований, попередньо у нього кілька переломів, на місці працювала слідчо-оперативна група. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність від штрафу до 3-річного обмеження волі.

Під час проведення громадських слухань, мешканці прилеглих будинків організували збір коштів на лікування потерпілого. Чи хтось з винуватців трагедії надавав допомогу, на даний час невідомо. Міська влада від вирішення цього питання відсторонилася.

Руслан Мороз

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Вік Кар

    АЗС вже добудована на 90%, ДАБІ написала припис і не контролює виконання, влада Житомира - двуликий Янус, про людей і навіть доцільність такої "інвестиції" ніхто не думає, навіщо Житомиру така влада ???
  • Максим Михайлов

    Не пан Петренко, а гандон .....
  • Анатолий Горай

    Крапка буде коли коли все з землею зрівняють і  висядять дерева на тому місці, а по факту відкриття скоро
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:30 Нічні заморозки і денне тепло - прогноз погоди на вихідні 09:00 27 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити 16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up