Рятувальники Черняхівського району розповіли про безпеку під час опалювального сезону

Рятувальники Черняхівського району розповіли про безпеку під час опалювального сезону

23 січня Черняхівські рятувальники спільно зі службою у справах дітей райдержадміністрації провели пожежно-профілактичне відпрацювання у с.Новопіль Вільської сільської ради.

Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

В кінці грудня там під час пожежі у приватній оселі 50-річний господар отримав опіки різного ступеня важкості. Його 48-річна співмешканка, нажаль, загинула. За попередньою версією фахівців, загоряння сталося через необережність під час куріння.  

Відео дня

Під час заходу охопили усі верстви населення фахівці провели роз’яснювальні бесіди у садочку, школі, магазинах, а також по місцях проживання громадян. Статистика надзвичайних подій у районі, правила пожежної безпеки під час користування електрообігрівачами, пічним опаленням, а також алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних та невідомих предметів – це основні теми, які підіймалися в ході відпрацювання.

Також рятувальники звертали увагу на недоліки виявлені майже в кожній оселі. Зокрема, тріщини в кладці груб та печей, відсутні металеві притопкові листи, протипожежні розділки, розетки розміщені на горючих основах, скрутки електродротів, тощо. Окрім цього, в приміщенні котельні дитячого садочку дрова зберігалися притул до твердопаливного котла. Однак працівники закладу одразу відреагували на зауваження та усунули дане порушення.

Фахівці ДСНС роздали експрес-інформаці усім проінструктованим, а також розмістили їх на куточках безпеки у навчально-виховних закладах і місцях масового перебування громадян.

З початку року на території області в результаті пожеж вже загинуло 6 громадян. – коментує заступник начальника Управління ДСНС в області Олег Шахрай. – Під час опалювального періоду деякі люди нехтують елементарними правилами, чим наражають на небезпеку і своїх близьких, у тому числі дітей! Як приклад можу навести трагічний випадок, що стався в минулому році. Жінка розтопила піч і залишила самих вдома двох неповнолітніх дітей. Через перенагрів почали тліти дерев’яні конструкції перекриття. Діти загинули на місці.

Такими відпрацюваннями ми намагаємося донести до кожного важливість дотримання правил пожежної безпеки. Також під час відвідування осель, особливо неблагополучних, вказуємо мешканцям на проблемні моменти та, за необхідності, допомагаємо усунути.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up