«Поки грім не гримне…»: обласна влада серйозно взялася за контроль перевізників після смертельної ДТП

«Поки грім не гримне…»: обласна влада серйозно взялася за контроль перевізників після смертельної ДТП

Облдержадміністрація серйозно взялася за перевізників і налаштована розривати угоди з тими, хто протягом місяця не виправить виявлені перевіркою порушення.

 

Про це перевізникам оголосили 26 січня на нараді з питань організації пасажирських перевезень в області.

Як повідомив начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк, уперше за всі роки була спланована і затверджена автобусна маршрутна мережа, яка налічує 436 маршрутів загального користування, з них – 209 приміських та 227 міжміських автобусних маршрутів. Згідно зі статистикою, з 2010 до 2016 року кількість пасажирів, перевезених автомобільним транспортом, зменшилась майже на 10 млн чоловік.

Разом з тим якість послуг, які надаються перевізниками, залишають «бажати кращого». З метою контролю облдержадміністрація збирається розпочати регулярні перевірки.

Відео дня

«На сьогодні відділ транспорту сформований у повному обсязі, й ми зможемо зробити так, аби щоденно здійснювався контроль за якістю пасажирських перевезень. Постійно працюватимуть робочі групи спільно з «Укртрансбезпекою» і здійснюватиметься щоденний контроль на лінії. Перевізник на сьогодні вважає, що він сам буде вирішувати: хочу – їду, хочу – не їду. Такого не буде. З завтрашнього дня (з 27 січня – прим. ред.) щоденно всі автобусні маршрути по всій області будуть перевірятися», – пообіцяв Роман Крисюк.

У результаті перевірки управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА виділило такі актуальні проблеми як застаріла техніка, неналежний санітарно-технічний стан транспортних засобів, культура обслуговування, недотримання графіків руху та відсутність візуальної інформації.

А голова облдержадміністрації Ігор Гундич нагадав, що за останні 2 місяці в Житомирській області сталися 3 резонансні дорожньо-транспортні пригоди, а саме: з маршрутки випав хлопчик, травмувалася пасажирка та летальний випадок у Сонячному.

«У новинах ми проходимо за цей місяць тільки в негативі, бо у нас як не перестрілки, то люди випадають з маршруток. А тепер випадають вже так, що з летальним наслідком, – обурюється очільник області. – Я цього не допущу. Будемо розривати договори. Ніхто на мене не натисне, ніхто не впросить. Угоди будемо розривати на раз-два і ніхто не допоможе вам. Я даю місяць виправити ситуацію з тими сидіннями і машинами», – пообіцяв Ігор Гундич.

Не оминули й тему вартості проїзду в приміських маршрутках. «Я розумію, що сьогодні згідно з законом ви самі собі там обраховуєте і піднімаєте вартість, але є певна процедура. Ви про це маєте повідомити людей за 2 тижні. Я маю вимогу-прохання, – наголосив губернатор, – ми про це так само маємо знати: ви маєте прийти до нас і показати, чому піднімаєте тариф, а не сьогодні вивісили об’яву і завтра поїхали по 7 грн, тому що вам так захотілося. Безпідставного підняття тарифу на проїзд я в області не допущу. Якщо ви мене не зрозумієте, то матимете справу з антимонопольним комітетом. Він швидко все порахує, хтось один заплатить 60 тисяч штрафу і зрозуміє – варто піднімати, треба погодити чи не треба погодити», – попередив голова Житомирської ОДА.

Також він дав перевізникам три місяці на те, щоб встановити GPS-навігатори на автобуси, які обслуговують приміські маршрути, не заїжджаючи до автостанції.

Стосовно ж перевізника, який обслуговував маршрут № 110, де стався трагічний випадок, Ігор Гундич доручив впродовж трьох днів розірвати з ним угоду. Однак її розірвали вже наступного дня – 27 січня. Як повідомив начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк, незабаром буде оголошено конкурс на нового перевізника, а маршрут № 110 поки обслуговуватиме тимчасовий перевізник.

Сподіваємося, влада зробить відповідні висновки й не допустить у подальшому халатності з боку перевізників, котрі не лише заробляють гроші, а й несуть відповідальність за життя і здоров’я людей.

Анастасія Кузьмич

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up