Безпека чи гроші: вирішувати депутатам Житомирської облради, чи врятувати Житомир від навислої хімічної катастрофи

Безпека чи гроші: вирішувати депутатам Житомирської облради, чи врятувати Житомир від навислої хімічної катастрофи

На жаль, на сьогоднішній день одне із цілком успішних підприємств у м. Житомирі ЖККП «М'ясомолторг» змушене в черговий раз звертатися до Житомирської обласної державної адміністрації з проханням почути «крик душі» працівників  та дирекції вищезгаданої установи стосовно сприянню фінансування для забезпечення безпеки на виробництві…

Для того, щоб коротко ввести нашого читача у саму суть проблеми, що виникла наразі між дирекцією фірми та департаментом фінансів Житомирської обласної державної адміністрації, спочатку довідково розповімо вам про саму ситуацію, у якій опинився місцевий виробник.

Загалом, ЖККП «М'ясомолторг» могло б стати одним із найпотужніших підприємств у місті, ба навіть, більше – впевнено тримати «пальму першості» у сфері надання послуг зі зберігання м`ясо-молочної продукції в промислових холодильниках для усієї Житомирщини. 

Але цілком вірно сказано про те, що про успіх підприємства ми згадуємо виключно в наближеному майбутньому часі. Причиною того є застаріле обладнання ЖКПП «М'ясомолторг», яке вже багато років  працює з залученням небезпечного для життя та здоров`я людини аміаку. Саме тому керівництво підприємства б’є на сполох, аби привернути увагу чиновників до проблеми.

Відео дня

«Я дуже занепокоєний питанням роботи підприємства на аміаку. У нас в планах є цілковита заміна обладнання на фреон, але для цього нам потрібна фінансова допомога Житомирської обласної адміністрації,  якій ми, до речі, частково і підпорядковумося. Розумієте, все те, на чому зараз працюють наші люди, вже є зношеним приблизно на 92%. А це зовсім ненормально та цілком небезпечно для всього Житомира, а не тільки працівників. Більше того, зволікання з надходженням коштів може призвести  до виникнення техногенної аварії, внаслідок якої доведеться евакуювати декілька тисяч осіб прилеглого до виробництва житлового району.», – розповідає жиректор ЖКПП «М'ясомолторг» Валерій Огороднік.

Йдеться про суму у 4,2 млн гривень. Тож, 21 січня 2020 року пан Валерій написав до згаданого ограну прохання посприяти у фінансуванні ЖККП «М'ясомолторг», в першу чергу  - заради безпеки виробництва.

Однак департамент фінансів ЖОДА відклав цю справу та орієнтовано відтермінував фінансування підприємства, починаючи від серпня – кінця грудня 2020 року.

«Офіційна відповідь звучала так, що начебто гроші нам дадуть лише в серпні.», – підтверджує директор підприємства Валерій Огороднік.

У самому ж департаменті фінансів на офіційний запит стосовно того, чому не можна виділити гроші вже зараз, чуємо сумнівне: «питання буде розглянуто протягом року».

«Департамент фінансів облдержадміністрації розглянув лист ЖККП «М'ясомолторг»  щодо наближення коштів, передбачених у обласному бюджеті для внесків до статутного капітала об`єктів господарювання. Враховуючи виконання обласного бюджету, у першу чергу буде здійснено фінансування захищених статей. Порушене питання буде розглянуто протягом року в процесі виконання обласного бюджету.», – йдеться в офіційній відповіді установи.

З достовірних джерел вчора нашій редакції стало відомо те, що 2 березня було скликано бюджетну комісію Житомирської обласної ради, на якій якраз і було піднято питання передання фінансування ЖККП «М'ясомолторг». І на цій комісії депутати зробили абсолютно все, щоб підтримати ЖККП «М'ясомолторг» та допомогти їм у питанні найшвидшого вирішення назрілої проблеми. Усі вони підтримали ідею дозволу на кредитування підприємства та виступили «за» наближення фінансування на найближчі терміни.

А от на погоджувальній раді, що вже скликалася після бюджетної комісії, ряд депутатів заявили про недовіру цьому рішенню та почали огульно звинувачувати керівництво підприємства у вигаданих проблемах.

Чим же все таки завершаться доленосні для «М'ясомолторгу»  та Житомира перипетії? Є інформація, що гроші підприємству все ж таки нададуть, але з частковим покриттям загальної суми фінансування навпіл з державним банком «Ощадбанк», який готовий дати підприємству кредит на 2, 5 млн гривень. Решта – за департаментом фінансів Житомирської обласної державної адміністрації. 

Ми слідкуватимемо за подальшим розвитком цієї історії та сподіваємося на те, що справедливість переможе і здоров'я та життя мешканців Житомира не опиниться під загрозою.

Ірина Хоцька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up