Актуальні петиції від житомирян: що пропонують змінити містяни

Актуальні петиції від житомирян: що пропонують змінити містяни

Журналісти «20 хвилин» продовжують моніторити електронні документи, опубліковані для розгляду місцевою владою.

Транспортне питання: житомиряни просять владу навести лад з приватними перевізниками

На онлайн-порталі електронних петиції 8 квітня опублікували документ, у якому житомирянин Валентин Ярошинський пропонує альтернативу у вирішенні питання транспортного перевезення громадян у міських та приміських маршрутних таксі.

«1. Видавати дозвіл (ліцензію) на перевезення громадян тільки юридичним особам, а не приватному підприємцю. Це збільшить відповідальність перевізників.

Відео дня

2. Змусити перевізників страхувати пасажирів і вивісити в автобусах назви страхових компаній та телефони для звернень.

3. При заключенні договору з перевізниками перевіряти наявність автобусів для перевезення або заключений договір лізингу чи оренди. В даний час перевізники задіюють водіїв з власними мікроавтобусами і не несуть за них ніякої відповідальності.

4. Перевізник повинен мати ремонтну базу або заключений договір з компанією, яка має таку базу на ремонт автобусів. Обов’язково перевіряти наявність і потужності такої бази.

5. Перевізник повинен постійно дотримуватись процедури випуску авто на маршрут і стану водіїв. Транспортний відділ міськвиконкому повинен періодично здійснювати перевірки стану автобусів. В даний час більшість маршрутних таксі такого огляду не проходять.

6. Прийняти норми для мікроавтобусів, які виконують перевезення громадян на мінімальну місткість пасажирів, комфортність та безпеку і заключати договір тільки з тими перевізниками, які задовольняють цим умовам.

7. Заохочувати підприємців до придбання електротранспорту (електроавтобусів). Створити програму для переходу міста на електротранспорт протягом 5-8 років.

8. Ретельно перевірити кількість перевезених пасажирів і, відповідно, кількість коштів, якими оперують власники транспорту. Перевірити, як підприємець розподіляє кошти – скільки йде на зарплати, скільки на ремонт транспорту, скільки на відновлення автопарку, скільки на паливо і т. д. В даний час підприємці встановлюють ліміт на те, скільки коштів водії повинні віддати в кінці зміни на руки власнику, а все інше водій сам витрачає на паливо і свою «зарплату», відповідно, значні суми в тіні, і податки з них не платяться. У водіїв з’являється причина вимагати якомога більше коштів з пасажирів. Ці моменти потрібно усунути.

9. Звернути увагу на те, що «маршрутки» працюють на газу (який значно дешевший), а не дизпаливі чи бензині.

10. Зобов’язати перевізників видавати квитки через валідатори і періодично організовувати перевірки.

11. Переглянути деякі маршрути. Заборонити транзитні перевезення через місто (маршрут Барашівка – Глибочиця). Створити для таких маршрутів місця кінцевих зупинок на в’їздах в місто. Це зменшить транспортний потік і збільшить кількість пасажирів електротранспорту.

12. В цілому посилити контроль за перевезеннями пасажирів», – йдеться у тексті петиції.

Поліпшити благоустрій міста для вразливої категорії людей

Житомирянка Ірина Снігурівська пропонує звернути увагу на проблеми людей з порушенням та повною втратою зору.

Найболючішою проблемою незрячих громадян, на думку авторки електронного документа, є асфальтне покриття у місті, яке наразі у жахливому стані. Тому пані Ірина пропонує міській владі допомогти вирішити такі нагальні питання.

«1. Провести для працівників торгівлі, людей, дотичних до обслуговування інших громадян (банки, каси, транспорт, медики), семінар з етичного поводження і обслуговування осіб з інвалідністю, особливо з повною втратою зору, у м. Житомирі. В семінарах обов'язково залучати осіб з таким порушенням.

2. Замінити пошкоджений асфальт на тротуарі, який пролягає між навчальним і учбовим корпусами КНЗ «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа- інтернат I- III ступенів №1» (вул. Леха Качинського 17 – вул. Мала Бердичівська). В зв’язку з великими пошкодженнями асфальту у якості ям, діти наражаються на небезпеку не побачити одну з них і підвернути ногу чи впасти. Заміну асфальтного покриття виконати з усіма нормами ДБН, обладнавши шлях для дітей, з направляючою і попереджувальною тактильною плиткою. Плитка має бути контрастного кольору по відношенню до тротуарного покриття. Це допоможе слабозорим дітям комфортно пересуватись цією ділянкою міста і стане одним з небагатьох в Житомирі правильно обладнаним тротуаром і перехрестями для людей зі зниженим зором і незрячих! При обладнанні тротуару тактильною плиткою просимо спілкуватися з громадськими організаціями, зокрема ВП ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» в Житомирській області, щоб уникнути типових помилок в укладанні тактильної плитки.

3. Обладнати озвученням світлофори в місцях поліклінік та лікарень м. Житомира», – пропонує житомирянка в електронній петиції.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up