Програма стажування за кордоном від ЖДТУ

Програма стажування за кордоном від ЖДТУ
Житомирський державний технологічний університет знайомить своїх студентів та викладачів із можливостями міжнародних програм академічної мобільності

«Житомирський державний технологічний університет грунтовно підходить до пошуку кроків для зближення з міжнародною науковою спільнотою.  Університет має розгалужену мережу закладів освіти  для співпраці по всьому світу і, окрім європейських вузів, продовжує налагоджувати контакти з колегами із Азії, Африка та США», - про це під час прес-конференції 10 листопада відзначив ректор ЖДТУ Петро Мельничук.

За його словами, технологічний університ  прискіпливо ставитьться до всіх нинішніх і потенційних партнерів у педагогічному та науковому напрямках.  Міжнародну співпрацю будують у сфері машинобудування, гірництва, інженерії та ІТ-технологій. Нині найбільші здобутки показує закордонний досвід із Польщею, куди за різними програмами вже кілька років їздять на стажування  й навчання викладачі та студенти ЖДТУ.

Нещодавно підписаний договір остаточно закріпив домвленість про обмін досвідом між 23 польськими і 56 українськими вузами технічного спрямування.

Відео дня

Попри це протягом тижня до 14 листопада у Житомирському університеті запланована низка заходів та презентація, які ознайомлять потенційних учасників з різними програмами академічної мобільності. Зокрема, мова йде про польськомовні (Міжнародний Вишеградський фонд, Польський Еразмус) та німецькомовні програми (Німецька служба академічних обмінів, Австрійська академічна спілка, Фонд ім. Гумбольдта, Фонд ім. Аденауера), а також Стипендіальну програму Уряду Франції, Еразмус-Мундус «АСТІVЕ»,  «Visby», Програму ім. Фулбрайта, Програму МОН України та інші.

Начальник відділу міжнародних зв'язків  ЖДТУ Василь Мамрай запевнив, що з деякими з цих програм у виші знайомі добре. Більше того, на зустрічі були присутні двоє викладачів та випускниця технологічного університету, які свого часу мали можливість побувати за кордоном,  покращити рівень мови, виступити з лекціями, підготувати статті та взяти участь у наукових дослідженнях. Кажуть, що саме участь в програмі стала стимулом для майбутніх досягнень, а отримані знання застосовують на практиці.

Заступник завідувача кафедри розробки родовищ корисних копалин ім. Проф.Бакка М.Т Олександр Толкач пробув 5 місяців у Пенсельванії, провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків Марія Байда мала можливість повчитися в Америці і попрацювати в Дублінському університеті, а Галина Ткач, будучи студенткою-магістранткою,  зїздила у Флоренцію, а після цього влаштувалася на престижну роботу у Житомирі і нині вже звідти налагоджує співпрацю з іноземними парнерами.

Також Мамрай зауважив, що минулоріч троє випускників ЖДТУ, відповідно до програми «Подвійний диплом», отримали документ про здобуду освіту із рідного вузу та університетів Польші і Болгарії, де тривалий час навчалися в рамках програм.

Проректор Оксана Олійник прозвітувала, що на сьогоднішній день ЖДТУ має 90 договорів із різними закладами у 15 країнах світу і за цим показником посідає 9 місе у ТОП-10 українських університетів. Водночас, технологічний університет  - єдиний на Житомирщині приєднався до програми мобільності «Еразмус» та є ініціатором створення низки важливих проектів всеукраїнського рівня, які допомагають проявити професійні та особистісні переваги  на шляху до нової генераці їмолодих лідерів у євроінтеграційних процесах України.

Цю приємну закономірність підмітила і гостя прес-конференції  -  другий секретар, прес-секретар Посольства Чеської республіки в Україні Зденька Цайсова. Вона відзначила, що Чехія має намір допомагати Україні у сфері освіти, адже саме розумне студенство формує майбутнє будь-якої країни. При цьому виявила сподівання, що прикладом гарної роботи між сторонами стане саме Житомирський технологічний університет, де відкривається Чеський центр, а всі бажаючі  з часом зможуть навідатися в гості у вищі навчальні заклади цієї Республіки. Зденька Цайсова згадала, що революційні зміни у її державі почалися після Оксамитової революції 25 років тому, коли побили студентів-демонстрантів. Чеська спільнота у Житомирі розуміє, який шлях обрала наша демократична держав, тому вже зараз висловлюють свою підтримку українцям та їх захисникам. Так після зустрічі у вересні  посла Чеської Республіки Івана Почуха з членами громадської організації «Житомирська спілка волинських чехів», де було висловлено прохання посприяти в придбанні обладнання для Житомирського військового госпіталю, закупили і передали лікувальному закладу апарат штучної вентиляції легень.

Це обладнання проплатив почесний консул Чеської Республіки у Дніпропетровську Сергій Дирдін, а використовується воно легень  у відділенні реанімації та інтенсивної терапії військового госпіталю.

За повідомленням прес-служби Житомирського державного технологічного університету

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up