Педагогічну сертифікацію від Українського центру оцінювання якості освіти  в 2020 році пройдуть 25 вчителів з Житомирщини

Педагогічну сертифікацію від Українського центру оцінювання якості освіти  в 2020 році пройдуть 25 вчителів з Житомирщини

Таку інформацію нам надали  спеціалісти департаменту освіти Житомирської міської ради.

На жаль, цьогоріч Житомир не скористався змогою використати повну квоту вільних місць для бажаючих спробувати свої сили в тестуванні.

Зазначимо, що проходження сертифікації вчителями допоки є доступним лише для освітян, що викладають в 1– 4 класах усіх загальноосвітніх українських шкіл.

Про це нам розповіла заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко, а начальниця відділу того самого департаменту Раїса Кошевич додала, що в 2020 році на складання «вчительського іспиту» подали заяву 25 освітян з Житомира.

Відео дня

Сама процедура складання іспиту вчителями є дуже схожою на ЗНО, яке, нагадуємо, є загальнообов`язковим для проходження усіма випускниками шкіл України, котрі планують вступати до закладів вищої освіти на освітній рівень «бакалавр» в межах України.

«Саме тестування проходитиме в 3 етапи, де перший етап сертифікації – незалежне тестування фахових знань та умінь вчителя  – відбудеться 29 лютого 2020 року. Загалом тест складається зі 100 завдань із вибором однієї правильної відповіді. На його виконання буде відведено 180 хвилин. Він стосується навчання, виховання та розвитку учнів. Він, зокрема, міститиме завдання щодо сучасних технологій навчання, педагогіки партнерства, освітніх галузей, визначених Державним стандартом початкової освіти, роботи з батьками. Цей розділ буде найбільшим – він міститиме 73% завдань. Також тестовий зошит міститиме в собі частину, що стосуватиметься освітнього середовища – його наповнення, впливу на здоров’я, інклюзивності. Частка цього розділу – 13% від загальної кількості завдань», – розповіла міністерка освіти і науки України Ганна Новосад в коментарі Українському центру оцінювання освіти.

Максимальна кількість балів за тест, котру зможе отримати кожен освітянин, – 100, де за кожну правильну відповідь учаснику нараховуватиметься 1 бал. Якщо відповідь буде невірною, відсутньою або буде вказано кілька відповідей, це оцінюватиметься у 0 балів.

На жаль, Житомир у 2020 році не виявив особливого бажання в проходженні сертифікації та не потрапив до списку областей, котрі повністю використали квоту на реєстрацію. Натомість очолили цей список: Волинська, Донецька, Запорізька, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.

Довідково: Сертифікація для вчителів є пілотним проєктом Міністерства освіти і науки України. Мета його започаткування – надання освітянам можливості заявити про себе громадськості  та підтвердити професіоналізм. Більше того, у випадку, якщо вчитель зможе підтвердити достатній рівень своєї фахової підготовки на нього очікує перерахунок загальної суми щомісячної зарплатні, в бік 20% підвищення зарплати.

Нагадаємо, у 2019 році лише 25 з 32 освітян, що викладають в початковій школі Житомирщини, змогли скласти запропоновані іспити

Ірина Хоцька


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up