Державна служба якості освіти запустила інформаційну кампанію про систему забезпечення якості освіти в українських школах

Державна служба якості освіти запустила інформаційну кампанію про систему забезпечення якості освіти в українських школах

“Якісна школа – це середовище, у якому дитина щаслива” – з таким слоганом Державна служба якості освіти запустила інформаційну кампанію про систему забезпечення якості освіти в українських школах.

Кампанія створена в межах ініціативи “Система забезпечення якості освіти”, яка впроваджується в рамках проєкту “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe). 

Метою інформаційної кампанії є інформування батьків, учнів, директорів шкіл, вчителів, а також громади про те, якою має бути якісна школа та як нова система забезпечення якості освіти і як кожен учасник освітнього процесу може допомогти закладу стати кращим.

“Інформаційна кампанія Державної служби якості освіти України призначена задля того, аби донести до усіх учасників освітнього процесу те що якісна школа це місце, де діти почуваються комфортно, мають друзів та нічого не бояться. Вчителі щирі та відкриті до спілкування, поважають учнів та своїм професіоналізмом завойовують авторитет і взаємну повагу від дітей. Батьки не хвилюються за їх безпеку та здоров’я. Якісна школа може функціонувати тільки тоді, коли є тісна співпраця засновника, директора, вчителів, учнів та їх батьків. Адже тільки завдяки командній роботі можна підвищувати якість освіти та якість освітньої діяльності у закладі освіти.”, – зазначив начальник управління Державної служби якості освіти у Житомирській області Олексій РЕДЬКО.

Відео дня

В межах кампанії Державна служба якості освіти створила інформаційний ресурс та анімовані відеоролики про те, що таке якісна школа та система забезпечення якості освіти, впровадженням якої займається Служба. 

Забезпечення поліпшення якості  освітньої  діяльності  може бути  реалізоване  через  процедури  самооцінювання  або проходження  інституційного  аудиту – нової процедури зовнішнього оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти оцінюють освітні та управлінські процеси. На інформаційному ресурсі, презентованому в рамках кампанії, розповідається про ці два процеси, інструменти, які використовуються, та який результат може отримати школа. Також на сайті про якісну школу Служба пропонує батькам низку прикладів, як вони можуть долучитись до покращення якості освіти у школі та допомогти директору розвивати школу. 

З інформаційним ресурсом, створеним в межах кампанії про якісну школу, можна ознайомитись за адресою qualityeducation.org.ua.

Довідково:

Державна служба якості освіти – державний орган, створений у 2017 році, що опікується дотриманням якості освіти та освітніх стандартів у школах. Служба призначена допомагати закладам освіти підвищити якість освітньої діяльності, гарантувати якість освіти та формувати довіру суспільства до української освіти. 

Ініціатива “Система забезпечення якості освіти” впроваджується в межах проєкту “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe). “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe) є проєктом міжнародної технічної допомоги, що реалізується компанією Alinea International та фінансується Урядом Канади. 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up