Крюгер та Дикобраз відвідають Житомир

Крюгер та Дикобраз відвідають Житомир
У суботу, 27 червня, у Житомирі в рамках фестивалю до Дня молоді «Моє місто молоде», відбудеться «Поетична площа» у рамках якої кожен бажаючий зможе зачитати свої вірші. Родзинкою програми стане виступ запрошених поетів з Києва Вано Крюгера та з Рівного Вікторії Дикорбраз.

Вано Крюґер пише у вигаданому ним самим стилі "некрокомунізм". Як зазначає Євгенія Чуприна, цей стиль пронизує все його життя - не лишень творчість, а й поведінку. Вано Крюґер - найпослідовніший у своєму "естетичному паразитуванні" на радянській естетиці (Р. Мельників). Як зазначає автор передмови до його другої книжки "Зіґґі Фрейд & Ктулху", лауреат Шевченківської премії 2012 р. Петро Мідянка, Вано Крюґер в своїй поезії "значно глибше і послідовніше за Жадана оголює такий близький нам совдеп і соцарт".. Сам Вано Крюґер визначає "некрокомунізм" як "розплутування радянської міфології, в якій ми всі досі живемо".

Вано уже не раз відвідував Житомир. Останнього разу він виступав у рамках березневого засідання літературно-мистецької студії імені Михайла Клименка. Найбільшої слави у серцях житомирян здобув завдяки своєму віршу «Нічний метелик житомирської траси».

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Вікторія Дикобраз –  керівник рівненської громадської організації Література.RV, організатор чисельних літературно-мистецьких проектів, поет, автор збірки віршів «Семантика наших прикрас», котра вийшла друком саме цієї весни. Поетеса багато подорожує та має колоритну зовнішність.

«Псевдонім Дикобраз з’явився якось сам. Через мою зовнішність мене часто порівнювали з «Чужим» із відомого фільму, однак якось знайшли схожість того, що твориться у мене на голові з дикобразом. Я особливо і не заперечувала», - так прокоментувала Вікторія появу свого псевдоніму, коли відвідувала Житомир у рамках всеукраїнського туру.

Взагалі Дикобраз багато подорожує і любить ділитися враженнями від побаченого в Україні та світі. Це не оминає і її творчості. Пів місяці тому, 10 червня, Вікторія презентувала в Житомирі свою дебютну збірку «Семантика наших прикрас» і викликала сильний інтерес у присутніх.

Всі хто пропустив виступи неординарних поетів, матимуть можливість почути, побачити і поспілкуватися з ними сьогодні в  житомирському Гідропарку у рамках «Поетичного мікрофону», що триватиме з 14.00 до 17.00


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 10:40 95-а окрема десантно-штурмова Поліська бригада ДШВ проводить набір добровольців 10:20 Благодійність як спосіб життя. Житомирський письменник Сергій Храпчук подарував українському дитячому центру в Латвії власні книжки 10:00 У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні проводять профілактичні щеплення - роз`яснення від МОЗ 09:40 Час передавати покази електролічильника: як це можна зробити 09:20 За добу на війні росіяни втратили 1320 військових 09:00 29 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити, прогноз погоди 16:28 Як на Житомирщині працюють мобільні медичні команди 15:50 На Житомирщині рятувальники проводять комплекс заходів задля безпечного святкування Великодня 13:00 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up