Суд у справі нападу на житомирського журналіста вже десятий раз переноситься. ВІДЕО

Суд у справі нападу на житомирського журналіста вже десятий раз переноситься. ВІДЕО

Чергове засідання у справі побиття та пограбування журналіста редакції «20 хвилин» вкотре перенесли.

Сьогодні, 22 червня, у Корольовському районному суді м. Житомира мало відбутися засідання щодо кримінальної справи за фактом побиття та пограбування журналіста одного з місцевих ЗМІ — Руслана Мороза. Втім, відбутися йому вкотре не судилося.

Журналіст у відчаї, адже судові засідання, які тривають вже рік, жодного разу так і не відбулися.

«Сьогодні повинно було відбутися вже десяте судове засідання, але знову цього не сталося. Адже адвокат одного із підсудних проігнорував слухання без будь-яких пояснень його відсутності, навіть не повідомивши суд. Це призвело до того, що засідання було відкладено на 12 липня. Це вже не перший раз, коли засідання переноситься. У даного підсудного вже третій адвокат, і усі засідання були зірвані з причини неявки цих адвокатів, а також самого підсудного. Я так само як і суд, буду зараз звертатися зі скаргою до дисциплінарної комісії адвокатури Житомирської області, тому що розцінюю це вже як знущання над собою», - сказав Руслан Мороз.

Відео дня

Крім того, журналіст повідомив, що нападників було троє, втім, обвинувачення було пред'явлено тільки двом, третій проходить просто як свідок.

«Я намагаюся вже вчетверте подати клопотання про притягнення третьої особи як відповідача, але не можу цього зробити, бо засідання просто не відбувається, а переноситься. Тобто, виходить, що суд стає на бік обвинувачених, адже їх права порушуються, а я не можу нічого зробити», - додає потерпілий.

До того ж, за словами Руслана Мороза, дивним чином з кимінальної справи  зникли декілька матеріалів, які стосуються замовності даного нападу.

«Щоб з'ясувати, чи був цей напад замовленням, потрібно було зробити експертизу, а саме: зняття інформації з мобільних пристроїв нападників. В кримінальній справі є ухвала слідчого судді про зняття цієї інформації з мобільних. Є розпорядження начальника слідчого управління щодо зняття цієї інформації, але самих висновків експертизи немає. Тобто, куди вони ділися, невідомо. Я вважаю, що ця справа навмисно затягується, і до чого це призведе, я не знаю», - сказав потерпілий.

На запитання журналістів щодо нинішнього стану здоров'я постраждалого, адже, як відомо, на минулому засіданні Руслан Мороз втратив свідомість, то стан чоловіка, на жаль, лише погіршується.

«Вже неодноразово я перебував на лікуванні в неврологічному віддіенніі обласної лікарні. У зв'язку з цим побиттям стан мого здоров'я лише погіршується, потрібно дуже дороговартісне лікування. Ці кошти були включені до цивільного позову, але так як засідання не відбуваються, самі підсудні відмовляються йти на будь-який контакт. І взагалі, коли я звернувся з проханням за допомогою до одного із адвокатів, він мені відповів, що хлопцям краще відсидіти, ніж виплатити ці кошти», - зізнається журналіст.

Як відомо, раніше підозрювані не притягувалися до кримінальної відповідальності. На момент скоєння злочину вони навчалися в агроколеджі. Зараз вони працюють на виробництві.

Нагадаємо, на минулому судовому засіданні житомирському журналісту стало погано у залі суду.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up