Прокурор Житомирщини повідомив про підозру голові сільської ради, яка підробила документи про незаконне надання у власність 2 га землі

Прокурор Житомирщини повідомив про підозру голові сільської ради, яка підробила документи про незаконне надання у власність 2 га землі

Інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем та службовим підробленням офіційних документів головою сільської ради, що в Ємільчинському районі.

У вівторок, 22 травня 2018 року, прокурором Житомирської області Любомиром Війтовичем повідомлено про підозру особі, яка на момент  вчинення злочинів обіймала посаду сільського голови, у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, за ч.1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Зазначена особа підозрюється у тому, що у серпні 2014 року, працюючи на посаді голови сільської ради Ємільчинського району, підробила рішення сільської ради про надання дозволу на розробку проекту землеустрою на земельну ділянку площею 2 га та рішення про затвердження цього проекту.

Відео дня

Унаслідок незаконних дій посадовця із власності місцевої громади безпідставно вибула зазначена земельна ділянка (колишній тракторний парк) ринковою вартістю понад 78  тис грн, що знаходиться на території села.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить слідчий відділ Ємільчинського ВП Новоград-Волинського ВП ГУНП в області.

Додатково: за злочини такої категорії передбачено покарання – від арешту на строк до 6 місяців – до обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up