Поліція відкрила справу через побиття чоловіка у магазині EVA в Житомирі

Поліція відкрила справу через побиття чоловіка у магазині EVA в Житомирі

Увечері 30 січня в магазині мережі EVA в Житомирі двоє співробітників охоронної фірми Venbest силоміць виштовхали чоловіка похилого віку з приміщення, застосувавши фізичну силу.

Охорона повалила чоловіка на землю та била палицею. З нього злетів черевик. Після побиття дід пішов геть в одному черевикові. Літній чоловік, скоріш за все, безхатько. Він зайшов до магазину погрітися.

Відео інциденту зняли на телефон випадкові очевидці і опублікували його в соцмережах.

Відео дня

Користувачі соціальних мереж обурилися подібним поводженням з людиною та почали «хейтінг» - кампанію проти охоронців фірми Venbest, які зробили цей ганебний вчинок. 

Власне авторка відео у своєму коментарі зазначила, що стала свідком події, як двоє охоронців виволікували чоловіка з приміщення магазину. При цьому один з охоронців тягнув його по підлозі за комір, інший у цей час лупцював палицею і штовхав ногою. Чоловіка витягли на вулицю і кинули в сніг. За словами дівчини, вона робила зауваження охоронцям, проте вони не реагували. Разом з тим, автор допису припускає, що чоловік зайшов до магазину погрітися, однак продавчиня викликала охорону, бо чоловік мав неприємний запах, який відлякував покупців.

Поліцейські наразі з‘ясовують учасників ситуації, зафільмованої на відео, для встановлення усіх її обставин та надання правової оцінки діям обох сторін. Перевірку розпочали за відеоматеріалом, розміщеним у мережі. Справу внесена до ЄРДР, повідомляють у поліції.

«Чи захоче написати заяву чоловік, поки не знаю. У правовій кваліфікації багато що залежатиме від його рішення і характеру отриманих трам (якщо такі зафіксують експерти)», повідомила у соцмережі речниці ГУНП Алли Ващенко.

Крім відео в соціальних мережах розміщують адресу в Інтернеті, де можна залишити негативний коментар щодо роботи охоронної фірми: 

«Ось тут, на сторінці Google можна залишити відгук про роботу житомирської філії ВЕНБЕСТ».

Одночасно декілька Телеграм-каналів почали розповсюджувати відео та негативні коментарі стосовно дій охорони магазину. Зявилися заклики до масового написання негативних відгуків щодо роботи охоронної фірми. 

Також в Телеграм-каналах повідомляється, що охоронна фірма написала одному з користувачів, що вже звільнили цих нелюдів.

Так, канал «ТЖ - телеграм Житомира» пише: «Буквально за ніч оцінка агентства на карті Google впала з 5 до 1. PR служба охоронного агентства поспішила повідомити, що двоє охоронців були негайно звільнені. Це стандартна робота з негативом. Звичайно ж, нікого не звільнили і публічні вибачення не принесли.

Варто додати, що співробітниці магазина Eva, які виганяли чоловіка на мороз і викликали мудаків-охоронців також заслуговують громадського осуду.

Тут, за цим посиланням, можна залишити відгук на працівників цього магазину. Тільки так житомиряни зможуть достукатися до дирекції цих компаній».

Вже в неділю, 31 січня 2021 року на каналі Житомирської обласної прокуратури з'явилося повідомлення, що у Житомирі прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом побиття чоловіка у магазині охоронцями приватної фірми.

«У неділю, 31 січня, Житомирською місцевою прокуратурою за інформацією та відео, опублікованими у соцмережі Інтернет, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 127 КК України (катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю або фізичного чи морального страждання шляхом нанесення побоїв, за попередньою змовою групою осіб).

Подія відбулася 30 січня, увечері. У розповсюдженому у соцмережі та на інтернет-джерелах відео двоє охоронців однієї з приватних фірм у приміщенні магазину застосували насилля до чоловіка.

Тримаючи за комір, тягнули його по підлозі з приміщення, б’ючи палицею та штовхаючи ногами. Людину виволокли з магазину на вулицю і кинули у сніг. На зауваження дівчини припинити побиття охоронці ніяк не зреагували.

Для проведення досудового розслідування кримінальне провадження передано до Житомирського районного управління поліції. Житомирська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво».

Пресслужба Житомирської поліції також відреагувала на подію - поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття чоловіка у житомирському магазині Eva.

«Інформуємо, наразі Житомирським районним управлінням поліції за оприлюдненим відеоматеріалом відкрито кримінальне провадження та у його рамках проводяться необхідні дії», - повідомили в поліції.

Вже встановлені очевидці, свідки, учасники події. Їх опитано. 

Як виявилося, чоловік дійсно був схожий на безхатька, через що і виник конфлікт з продавчинею магазину Eva. Працівники охоронної фірми ВЕНБЕСТ двічі приїздили на виклик до магазину, відлупцювали громадянина, викинули його на вулицю та поїхали.

P.S. Представники компанії «РУШ» (Лінія магазинів EVA) зв'язалися з редакцією "20 хвилин" і висловили свою позицію щодо прикрого інциденту. Подаємо офіційну точку зору компанії без змін.

Офіційна позиція компанії «РУШ» (Лінія магазинів EVA) щодо неадекватної поведінки покупця та застосування до нього силових методів впливу співробітниками охоронної фірми «Венбест»

30 січня до одного з магазинів EVA у Житомирі завітав відвідувач, віком приблизно 40 років, який поводився не зовсім адекватно - користувався товарами магазину безоплатно і на власний розсуд, зокрема розпочав використовувати балончики із дезодорантами для власних потреб, була спроба поцупити манікюрне приладдя.

Щоб запобігти безладу та крадіжці в магазині, продавчиня зробила громадянину зауваження, а коли це не зупинило його, то відповідно до інструкції викликала охоронну фірму, передавши потенційного зловмисника у руки охоронців.

При цьому звертаємо увагу на те,  що персонал магазину EVA не провокував і не чинив жодних протиправних дій, які могли б призвести до конфлікту між охоронцями і громадянином.

Також варто зазначити, що охоронці, які брали участь у конфлікті з громадянином, не є охоронцями EVA і не є співробітниками компанії «РУШ». Вони є працівниками охоронної фірми «Венбест», яка надавала послуги з охорони магазинів мережі.

Керівництво компанії «РУШ» (Лінія магазинів EVA) рішуче засуджує протиправні та насильницькі дії співробітників охоронної фірми «Венбест» по відношенню до відвідувача магазину та розглядає питання щодо розірвання договору з цією охоронною фірмою.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Олег Маслов

    Это Житомир, пл.Победы..Так будет с каждым кто зайдет в ,,eva,,..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up