Наглядач могил викрадав металеві огорожі на кладовищі

Наглядач могил викрадав металеві огорожі на кладовищі
У селі Студениця Коростишівського району Житомирської області чоловік демонтував металеві огорожі навколо могил на кладовищі.

Про це  повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

 

«До Коростишівського райвідділу міліції почали жалітися жителі с. Студениці про те, що хтось понівечів місця поховання їх рідних на цвинтарі. В усіх випадках невідомий демонтував металеві огорожі», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

 

Інформація за цими фактами була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

 

У рамках досудового розслідування міліціонери опитали селян і з’ясували, що до злочину міг бути причетний наглядач кладовища, 54-річний місцевий житель. Під час спілкування з правоохоронцями він визнав свою провину.

 

Як повідомив начальник Коростишівського райвідділу міліції Віталій Вольський, в ході досудового розслідування було встановлено причетність чоловіка до 6 подібних фактів. Також правоохоронці встановили місця, куди наглядач реалізовував демонтовані огорожі.

 

Нині чоловікові офіційно оголошено про підозру у вчинення кримінального правопорушення. 31 липня матеріали з обвинувальним актом направлені до суду.

 

За чинним законодавством наруга над могилою, учинена повторно і з корисливих мотивів крається обмеженням волі строком від 4 до 5 років або ув’язненням від 4 до 7 років.

 За інформацією Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:41 В Україні з 1 травня набувають чинності важливі зміни до правил дорожнього руху 12:20 В Андрушівці син зарубав мати, а рештки намагався спалити в печі. ВІДЕО play_circle_filled photo_camera 12:00 У Житомирі в перші дні травня буде по-літньому тепло 11:40 У ніч на 1 травня небо над Україною освітили блакитні спалахи: можливо, це був метеорит Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 11:20 Овруцькі рятувальники допомогли працівникам екстреної медичної допомоги транспортувати хвору людину до лікарні 11:00 Вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних" 10:40 Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО play_circle_filled 10:20 У травні мобільні медичні команди відвідають ще 15 сіл на Житомирщині 10:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично 09:40 Втрати ворога за добу: ліквідовано 1120 окупантів 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 1 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 1 травня: яке сьогодні свято, традиції, прикмети і погода у Житомирі 17:50 На Житомирщині регулярно працюють мобільні медичні команди 17:31 308 пожеж в екосистемах від початку року: рятувальники та патрульні проводять превентивні рейди у Житомирі 17:00 Громади та ветеранські організації можуть взяти участь у грантовій програмі 16:41 На Житомирщині продовжується робота зі створення системи укриттів у закладах освіти 16:21 На річці Уж прикордонники виявили браконьєрів, які встигли наловити риби на пів мільйона гривень 16:00 З Житомира на передову передали обладнання на 639 тисяч гривень photo_camera 15:40 МінРеінтеграції: Ветеранів запрошують безкоштовно опанувати професію ІТ-фахівців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up