На Житомирщині пенсіонерка переказала шахраям 40 тисяч гривень "за звільнення сина від кримінальної відповідальності"

На Житомирщині пенсіонерка переказала шахраям 40 тисяч гривень "за звільнення сина від кримінальної відповідальності"

Днями  довірлива жителька міста Коростеня віддала шахраям 40 тисяч гривень за уявний порятунок сина. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

 

У середу, 7 червня, до Коростенського відділу поліції звернулась 75-річна жителька районного центру із повідомленням про шахрайство. Пенсіонерка розповіла, що минулого дня до неї на домашній номер зателефонував незнайомець, який назвався працівником поліції. Чоловік повідомив, що нібито син жінки, який проживає у Росії, вчинив серйозну ДТП. Жінка навіть поговорила з «сином», який благав про допомогу -  їй здалося, що вона почула рідний голос.

Для того, щоб уникнути відповідальності та відшкодувати збитки, завдані потерпілим, незнайомець став вимагати у пенсіонерки гроші. Відтак вона звернулася до рідних, адже не мала потрібної суми. У результаті зібрала 40 тисяч гривень та переказала на банківський рахунок, повідомлений абонентом.

Лише наступного дня жінка розповіла другому синові про неприємність. Чоловік зв’язався з братом і з’ясував, що матір було ошукано. Пенсіонерка звернулась до поліції.

Відео дня

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) триває встановлення особи, причетної до злодіяння. Правоохоронці співпрацюють і з банківськими установами, однак розшук зловмисника щоразу потребує певного проміжку часу.

Відтак поліцейські зазначають, що таким повідомленням про проблеми у рідних, які можна вирішити за допомогою «добродіїв», ні в якому разі не можна вірити. До того ж, слід пам’ятати, що залагоджувати такого роду неприємності за допомогою грошей – це злочин.

Поліцейські звертаються до жителів Житомирщини із застереженням:

- у разі, якщо вам повідомляють про затримання поліцією рідної людини, уточніть усі відомості, у тому числі й відділок, в якому знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до чергової частини поліції, з’ясуйте всі обставини та повідомте про вимагання грошей;

- спробуйте зв’язатись з людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідні, друзі, сусіди тощо;

- у разі візиту до вас додому поліцейських, вимагайте у них пред’явити службове посвідчення, перепитайте та запишіть прізвища та посади, з’ясуйте причину візиту. Якщо відвідувачі викликають у вас підозру, спілкуйтеся з ними у присутності рідних, сусідів чи знайомих;

- жодним чином не погоджуйтесь на умови незнайомців, особливо якщо вони вимагають терміново сплатити гроші за нібито звільнення рідної людини від відповідальності. Відразу повідомте на номер «102» - вас намагаються ошукати!

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up