У Житомирі дорожчає вартість проїзду у соціальних маршрутках

У Житомирі дорожчає вартість проїзду у соціальних маршрутках
Днями у маршрутках №58, що працюють у звичайному режимі за тарифом 1,75 грн., з’явилося оголошення про підвищення з 1 вересня проїзду до 2,5 грн.

Оголошення не підписане ні перевізником, ні управлінням транспорту, а причиною підвищення вказане «значне подорожчання паливно-мастильних матеріалів і відсутність компенсації за регульований (знижений) проїзд».

Як прокоментував начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Володимир Клинчук, це особиста та небезпідставна ініціатива приватного перевізника, хоча рішення міської ради з цього приводу не було.

«Ще раніше до управління транспорту надійшов лист-звернення від обох житомирських перевізників, які працюють у звичайному режимі – це маршрути №№58 та 14, - про необхідність підвищення тарифу у зв’язку з подорожчанням пального, запчастин та інших складових. Не секрет, що ці маршрути нерентабельні. До того ж, перевізники не отримують компенсацію за регульований тариф з міського бюджету у зв’язку з відсутністю коштів», - пояснив Володимир Клинчук.

Відео дня

Зі слів начальника управління, узаконити подібне підвищення можна тільки через рішення виконкому міської ради. А оскільки інші перевізники вже давно ставили питання про збільшення тарифу на проїзд у Житомирі хоча б до 3 гривень, наступним кроком управління транспорту буде надання до Департаменту економіки чіткого обґрунтування необхідності підняття вартості проїзду. Це питання буде винесене на розгляд виконавчого комітету Житомирської міської ради, і вже на виконкомі буде прийматися рішення про підвищення або не підвищення тарифу.

«Підвищення проїзду у Житомирі до 3 гривень – це питання часу, і від нього нікуди не дітися. Єдине питання, на яке зараз не можна з упевненістю відповісти – чи залишать перевізники 58-го та 14-го маршрутів тариф на рівні 2,50 грн., чи теж підвищать його до загальноміського», - резюмував Клинчук.

У Бердичеві з липня цього року проїзд у маршрутних таксі становить 3 грн.

У квітні 2014 року перевізники Житомира ставили питання про необхідність підняття тарифів на проїзд до 3,00-3,50 грн.

Від 2 червня розпорядженням колишнього губернатора Сидора Кізіна у Житомирській області підвищено вартість проїзду в приміських та міжміських маршрутах.

За повідомленням Житомир.info.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:41 У Житомирі нагородили переможців та призерів батлу «Я – козацького роду» 12:19 У лісосмузі біля Радомишля знайшли сім боєприпасів часів минулих війн 12:00 Оновлюйте дані в ТЦК уже сьогодні 11:41 Житомирська обласна філармонія запрошує: афіша травня Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 11:21 У Бердичеві нетверезий чоловік на зупинці кинув піротехнічний засіб - пролунав вибух photo_camera 11:00 На автошляхах області тривають поточні ремонти 10:39 27-річний житомирянин організував шахрайський «бізнес» на сортуванні олівців 10:20 Житомирське «Полісся» перемогло полтавську «Ворсклу» з рахунком 1:0 10:00 Прокуратура Житомирщини відстояла в апеляції реальне покарання коростенцю – 5 років в’язниці за глорифікацію ворога 09:40 ЗСУ ліквідували 1250 окупантів - дані на 30 квітня 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 30 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 30 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up