Депутати міськради створили комісію, яка має розібратися з альтанками в житомирському гідропарку

Депутати міськради створили комісію, яка має розібратися з альтанками в житомирському гідропарку
Пропозицію проголосувати за відміну рішення міськвиконкому від 03.07.2013 року №307 «Про погодження проведення благоустрою території гідропарку у м.Житомирі» озвучив на сесії депутат Олег Малиновський. Присутні проголосували за те, щоб включити питання в порядок денний, але після перерви в залі залишилося трохи більше 30 депутатів (всього їх в міській раді 60), і Малиновський запропонував зняти питання з розгляду.

«Я тепер розумію, як наші громадські діячі серед депутатів відносяться до свого міста, ви бачите, кого немає разом з нами. Багато було балачок за здоров’я, за дітей і за наше майбутнє, але факт остається фактом: свої справи, життя своє – воно набагато важливіше, ніж ця справа. Тому я знімаю це питання, якщо це можливо, з порядку денного», - сказав Олег Малиновський.

Секретар міськради Любов Цимбалюк нагадала, що порядок денний сформований і питання треба розглядати, бо в залі достатньо депутатів – 36.

Перед голосуванням за відміну рішення міськвиконкому слово взяв депутат Валерій Онопрієнко.

Відео дня

«Були озвучені моменти щодо вирубки дерев в зоні, відведеній відповідно до цього рішення виконкому, але жодного знятого дерева я, наприклад, там не побачив. Ви всі знаєте, що рішення міського виконавчого комітету готуються доволі таки ґрунтовно, тому відміняти рішення виконкому просто з голосу, на мій погляд, є недоречно. Вважаю за доцільне створити комісію, яка розбереться і на наступному сесійному засіданні доповість, чи є там зняті дерева, чи дійсно це знаходиться в центральній частині гідропарку, як це озвучується», - озвучив свою пропозицію Онопрієнко.

У відповідь Олег Малиновський сказав, що наступна сесія буде після травневих свят, і до цього часу біля вже встановлених альтанок може з’явитися ще кілька МАФів.

«Давайте залишимо в спокої гідропарк, тому що вже дістав весь цей безлад. Тому я пропоную поставити це питання на поіменне голосування», - сказав Малиновський.

Але колеги-депутати його не підтримали: за цю пропозицію було лише 17 голосів при необхідних 20. За те, щоб відмінити рішення міськвиконкому від 03.07.2013 року №307, проголосувало 18 депутатів – рішення не прийняте.

Цимбалюк сказала, що своїм розпорядженням вона створить робочу групу, і запропонувала всім бажаючим увійти до неї.

«Мірошніков, Рабінович, Онопрієнко, Малиновський, Янушевич (Микола), Кропивницький, Леонченко, Янчук, Самборський, Кучерявенко, Тичина. Дорученням сесії я напишу про створення робочої групи», - оголосила склад робочої групи в.о. мера Любов Цимбалюк.

Після завершення сесії журналіст намагався дізнатися у депутата Валерія Онопрієнка, чому його так зацікавило питання альтанок у гідропарку.

«Я рішення виконкому не бачив. На сесії Олег Малиновський виступав і розповідав з трибуни, що там щось є, не знаю, що – МАФи, не МАФи, альтанки, не знаю. Депутати створили депутатську комісію для того, щоб розібратися, що там є. Моя ініціатива була в тому, щоб створити депутатську комісію, щоб розібратися з тим, що там відбувається, порахувати зняті дерева, порахувати збитки, які нанесені державі, оцінити фундаменти, які там є, якщо вони є. Звідки я знаю (що там зараз), у мене немає зараз нічого», - розповідав Онопрієнко і запевняв, що ні рішення виконкому №307, ні додатків до нього взагалі не бачив.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:41 У Житомирі нагородили переможців та призерів батлу «Я – козацького роду» 12:19 У лісосмузі біля Радомишля знайшли сім боєприпасів часів минулих війн 12:00 Оновлюйте дані в ТЦК уже сьогодні 11:41 Житомирська обласна філармонія запрошує: афіша травня Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 11:21 У Бердичеві нетверезий чоловік на зупинці кинув піротехнічний засіб - пролунав вибух photo_camera 11:00 На автошляхах області тривають поточні ремонти 10:39 27-річний житомирянин організував шахрайський «бізнес» на сортуванні олівців 10:20 Житомирське «Полісся» перемогло полтавську «Ворсклу» з рахунком 1:0 10:00 Прокуратура Житомирщини відстояла в апеляції реальне покарання коростенцю – 5 років в’язниці за глорифікацію ворога 09:40 ЗСУ ліквідували 1250 окупантів - дані на 30 квітня 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 30 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 30 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up