Про тротуари із зали суду

Про тротуари із зали суду

Відбулося чергове слухання у справі за позовом львівської компанії ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» до Житомирської міської ради.

 

Сторони неодноразово заявляли про намір укласти мирову угоду. Саме з цієї причини слухання справи переносили декілька разів.

Під час розгляду справи представники позивача так і не спромоглися надати докази позовних вимог. Обидві сторони прийшли до суду (вже не вперше) не готовими до процесу та без документів, які суд намагається отримати від сторін вже другий місяць.

ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» надало клопотання про зменшення позовних вимог на 1,1 млн грн – з 1,4 млн грн до 279 тис грн.

Відео дня

Нагадаю, що 3 квітня був підписаний ще один акт виконаних робіт, а 4 квітня львів’яни оперативно отримали кошти на свій рахунок.

Представник міської ради у суді сказала, що, виявляється, договір діє й досі, і про заборгованість йтися не може. І найцікавіше! Виявляється, місто не може заплатити кошти підряднику, бо акти виконаних робіт не відповідають закону про бухгалтерський облік. На частині актів виконаних робіт є підписи без зазначення осіб та посад.

Так, саме таких чиновників ми утримуємо за наші податки!

Судовий позов ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» – це відволікання уваги та прикриття для чиновників, щоб ще «відмити» бюджетних грошей.

ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» вже котре судове засідання поспіль не може надати жодних доказів своїх позовних вимог. І ця справа розвалилася б у суді. Саме тому представники позивача кожне судове засідання переносили та намагалися укласти мирову, бо знали, що в ході судового процесу шансів стягнути кошти з міста вони не мають.

Останній акт виконаних робіт був підписаний 3 квітня (вже тоді, коли справа розглядалася декілька місяців у суді). Саме за цим актом було здійснено оплату в розмірі 1,1 млн грн, яку ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» визнало як частину боргу, який хотіли стягнути через суд. Отже, на момент подачі судового позову, вони не мали жодних доказів заборгованості (адже підписаного акту робіт не було).

Судовий позов – це звичайний привід або легалізувати частину коштів, або маніпулювати довірою/некомпетентністю окремих чиновників, які знову перерахували компанії 1,1 млн грн бюджетних коштів.

Наступний розгляд справи – за декілька днів. З кожним днем з’являються нові і нові деталі. Ті, хто думають, що все минеться, зовсім скоро зрозуміють, що для них це так просто з рук не зійде.

Микола Череднік

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up