Криза міської влади

Криза міської влади

Після гучних скандалів та зняття недоторканості з декількох «народних» обранців, парламентарі пішли на літні канікули. Давно існуюча криза в українському парламенті може посилитися восени, коли до Верховної Ради обіцяно принести ще декілька десятків справ на зняття депутатських недоторканостей. Політична криза спостерігається не лише у вищому законодавчому органі країни, міська влада вочевидь також переживає значну владну кризу.

 

Міський голова вже 8 місяців не має першого заступника. Заступник з питань ЖКГ чи то йде у відставку, чи то його лише просять піти – вже 6 місяців незрозуміло для пересічних житомирян. Попри це, він і далі продовжує працювати. Працює не лише він, а й компанія, кінцевим власником якої є його дружина, яка регулярно отримує підряди на роботи від комунальних підприємств міської ради.

Секретар міської ради, яку очільник міста також «просить» піти у відставку та заявляє про корупційну складову, продовжує працювати, хоча саме з її ім’ям пов’язані гучні корупційні скандали у місті.

Вже рік триває реконструкція тротуарів – кошти витрачено, роботи виконано неякісно. Не будучи спроможними закінчити розпочате, міська влада береться за новий (ще більш масштабний) проект набережної. За моєю інформацією, лише її проект коштував 600 тисяч гривень. Ще не розпочавши роботи, вже виникають зауваження щодо цього проекту.

Відео дня

Все зводиться до того, що влада у Житомирі концентрується в руках міського голови, і це дуже часто призводить до прийняття невірних рішень. Опозиції у місті не чути. Вона, звісно, існує, але до неї не прислухаються. Так само як не прислухаються і до думки житомирян. І це вкотре підтверджує, що успішний та ефективний бізнесмен не завжди є хорошим політиком.

Житомир – один із лідерів за рівнем корупції в Україні, і це багато що пояснює.

Це все є комплексними проблемами міста, які свідчать про кризу місцевої влади.

Багато з того, що відбувається у Житомирі, пересічні мешканці не бачать. Іноді їх це не цікавить, іноді у них немає можливості про це дізнатися. Не є секретом, що частина місцевих ЗМІ висвітлюють інформацію лише у «правильному» ракурсі. Варто розуміти, що усі ці процеси безпосередньо впливають на майбутнє міста. Якщо у міській раді існує криза, потрібно знаходити можливості виходу з неї. Якщо цього неможливо зробити, варто шукати тих, хто буде здатний це робити, розвиваючи місто, а не заганяючи його у «прірву».

Микола Череднік

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up