Черговий снігопад– черговий колапс у Житомирі!

Черговий снігопад– черговий колапс у Житомирі!

Різдвяні свята принесли житомирянам не лише вихідні, а й сніг, який створив багато незручностей для містян.

Снігопади та морози взимку не є дивиною, хоча складається враження, що кожен снігопад є чимось надзвичайним для наших комунальних служб.

У 2016 році, коли 13 листопада значні снігопади паралізували місто, комунальники на своє виправдання казали, що це осінній період, і вони не були готові. Не дивлячись на те, що синоптики попередили про снігопади у листопаді завчасно. Що цього разу вигадають комунальники для свого виправдання?

Якщо стан тротуарів 8-9 січня був більш-менш прийнятним (адже підприємці самі виходили та прибирали сніг біля своїх закладів), то проїжджа частина більшості вулиць не була прочищена. В окремих частинах міста снігоприбиральної техніки не було видно декілька днів. Як наслідок, лише 8 січня на території міста Житомир та ділянці траси «Київ–Чоп», де діяли патрульні з Житомира, було зафіксовано 23 ДТП, основна причина яких – слизькі нерозчищені дороги. У порівнянні з 7 січня кількість ДТП зросла майже у 5 разів!

Відео дня

Громадський транспорт у Житомирі ходив дуже погано, що було визнано навіть міською радою. Житомирянам доводилося по півгодини мерзнути на морозі, чекаючи на «свою» маршрутки або тролейбус, які ходили як їм заманеться. Через погану роботу комунальників були вимушені страждати тисячі житомирян.

Зниження температури до - 15 градусів та випадання снігу у 15-20 см насправді не є чимось надзвичайним та критичним, якщо комунальні служби працюють належним чином. Були роки, коли взимку випадало значно більше снігу, а температура опускалася й до - 30, і тоді не було таких колапсів.

Армія комунальників та чиновників, які отримують гроші від громади за свою роботу, виконують її дуже неякісно.

Мешканців не цікавить, скільки одиниць техніки працювало, їх цікавить результат – комфортні та розчищені дороги. А цього поки ми не маємо. Комунальники гарно звітують, але дуже погано прибирають Житомир від снігу.

До закінчення зими ще два місяці. Якщо втретє поспіль комунальники не зможуть прибрати сніг вчасно, потрібно змінювати або підходи до роботи, або керівництво.

Микола Череднік

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up