В «Корисній програмі» розповіли, як правильно вибрати варену ковбасу

В «Корисній програмі» розповіли, як правильно вибрати варену ковбасу

Сьогодні, 18 жовтня, на «Інтері» вийшов новий випуск «Корисної програми». У студії ток-шоу ведучий Олександр Лук'яненко і експерт з якості та безпеки харчових продуктів Марія Янчик дали рекомендації щодо вибору вареної ковбаси.

«Ризик купити неякісну варену ковбасу сьогодні досить високий, - розповідає експерт «Корисної програми» Марія Янчик. - Пов'язано це з шкідливими інгредієнтами, які вона іноді містить. Дуже багато споживачів при покупці довіряють ціннику - мовляв, чим дорожче ковбаса, тим вона якісніша. На жаль, це не завжди так. Тому, вибираючи варену ковбасу, обов'язково звертайте увагу на її консистенцію, колір і склад. Якісна варена ковбаса повинна бути пружною, без порожнин і грудочок, за кольором - рожева або світло-рожева, якщо вона не куряча. Що стосується інгредієнтів, - чим менше їх перелік, тим краще».

За словами фахівця, до складу вареної ковбаси вищого сорту, виготовлену згідно з ГОСТом, можуть входити: свинина, яловичина, вода, курячі яйця, молоко, сіль, цукор, прянощі. При цьому в продукті не повинно бути рослинних білків, клітковини, крохмалю та механічно обробленого м'яса - найдешевшого і низької якості.

Відео дня

«Краще не беріть ковбасу, яка має слизьку оболонку, - продовжує Марія Янчик. - Якщо ковбаса м'яка на дотик, це означає, що в ній міститься багато води. Також не слід вибирати продукт з додатковими приставками до назви або той, на якому ви помітили чималий перелік «єшок». У той же час стандарт допускає використання деяких добавок, таких, як фіксатор забарвлення (нітрит натрію) Е250, харчові фосфати, що підвищують щільність фаршу, Е451, Е450, підсилювач смаку Е621».

Слідуючи порадам експерта, також потрібно обов'язково дивитися на умови зберігання ковбаси і її термін придатності: «Сировиною для варених ковбас служить підсолений фарш, а в ньому багато води, тому і зберігаються вони недовго. Термін зберігання залежить від упаковки. Для ковбаси вищого сорту в натуральній оболонці - максимум 72 години, в поліетиленовій плівці - 8-10 діб, а у вакуумній - до 15 діб. При цьому температура в холодильнику повинна бути від 0 до 6 градусів включно. Важливо пам'ятати, що продукт, упакований без вакууму, має менший термін придатності».

Цікаво, що в момент своєї появи, в 30-х роках XX століття, ніжний сорт вареної ковбаси вважався одним з кращих і призначався для людей з ослабленим здоров'ям, тому так і називався - «Докторська». З тих пір методи виробництва ковбаси практично не змінилися, а ось кількість найменувань і сортів цього продукту значно збільшилася. Як не помилитися у виборі якісного продукту? 

«Варені ковбаси вважаються дієтичним продуктом, - каже ведучий ток-шоу Олександр Лук'яненко. - Однак, на думку експертів, не всі вони можуть бути корисні. Щоб не було неприємних наслідків для організму, завжди ретельно вивчайте склад перед покупкою і вибирайте ковбасу вищого сорту».

Ще більше корисних порад про те, як правильно вибирати варену ковбасу, - у випуску ток-шоу про якість життя «Корисна програма»:

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up