В «Корисній програмі» розповіли, як правильно вибрати варену ковбасу

В «Корисній програмі» розповіли, як правильно вибрати варену ковбасу

Сьогодні, 18 жовтня, на «Інтері» вийшов новий випуск «Корисної програми». У студії ток-шоу ведучий Олександр Лук'яненко і експерт з якості та безпеки харчових продуктів Марія Янчик дали рекомендації щодо вибору вареної ковбаси.

«Ризик купити неякісну варену ковбасу сьогодні досить високий, - розповідає експерт «Корисної програми» Марія Янчик. - Пов'язано це з шкідливими інгредієнтами, які вона іноді містить. Дуже багато споживачів при покупці довіряють ціннику - мовляв, чим дорожче ковбаса, тим вона якісніша. На жаль, це не завжди так. Тому, вибираючи варену ковбасу, обов'язково звертайте увагу на її консистенцію, колір і склад. Якісна варена ковбаса повинна бути пружною, без порожнин і грудочок, за кольором - рожева або світло-рожева, якщо вона не куряча. Що стосується інгредієнтів, - чим менше їх перелік, тим краще».

За словами фахівця, до складу вареної ковбаси вищого сорту, виготовлену згідно з ГОСТом, можуть входити: свинина, яловичина, вода, курячі яйця, молоко, сіль, цукор, прянощі. При цьому в продукті не повинно бути рослинних білків, клітковини, крохмалю та механічно обробленого м'яса - найдешевшого і низької якості.

«Краще не беріть ковбасу, яка має слизьку оболонку, - продовжує Марія Янчик. - Якщо ковбаса м'яка на дотик, це означає, що в ній міститься багато води. Також не слід вибирати продукт з додатковими приставками до назви або той, на якому ви помітили чималий перелік «єшок». У той же час стандарт допускає використання деяких добавок, таких, як фіксатор забарвлення (нітрит натрію) Е250, харчові фосфати, що підвищують щільність фаршу, Е451, Е450, підсилювач смаку Е621».

Слідуючи порадам експерта, також потрібно обов'язково дивитися на умови зберігання ковбаси і її термін придатності: «Сировиною для варених ковбас служить підсолений фарш, а в ньому багато води, тому і зберігаються вони недовго. Термін зберігання залежить від упаковки. Для ковбаси вищого сорту в натуральній оболонці - максимум 72 години, в поліетиленовій плівці - 8-10 діб, а у вакуумній - до 15 діб. При цьому температура в холодильнику повинна бути від 0 до 6 градусів включно. Важливо пам'ятати, що продукт, упакований без вакууму, має менший термін придатності».

Цікаво, що в момент своєї появи, в 30-х роках XX століття, ніжний сорт вареної ковбаси вважався одним з кращих і призначався для людей з ослабленим здоров'ям, тому так і називався - «Докторська». З тих пір методи виробництва ковбаси практично не змінилися, а ось кількість найменувань і сортів цього продукту значно збільшилася. Як не помилитися у виборі якісного продукту? 

«Варені ковбаси вважаються дієтичним продуктом, - каже ведучий ток-шоу Олександр Лук'яненко. - Однак, на думку експертів, не всі вони можуть бути корисні. Щоб не було неприємних наслідків для організму, завжди ретельно вивчайте склад перед покупкою і вибирайте ковбасу вищого сорту».

Ще більше корисних порад про те, як правильно вибирати варену ковбасу, - у випуску ток-шоу про якість життя «Корисна програма»:

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 У Житомирі поліцейські долучились до тренінгу з питань європейської інтеграції України 17:24 Жителька села Ходорків, що на Попільнянщині, зустріла свій віковий ювілей 17:00 Рятувальники дезінфікували кафе в Ємільчиному, у відвідувачів якого підтвердили COVID-19 16:45 Громадянам, які виїжджають за кордон на ПМП, необхідно подати декларацію Від читача 16:08 Батько-депутат заплатив 429 000 грн аліментів!!! Стягнення заборгованості зі сплати аліментів залишається пріоритетним в роботі органів державної виконавчої служби Хмельницької області. 16:40 12 серпня світова громадськість відзначає Міжнародний день молоді 16:35 До уваги пасажирів: з 13 серпня у Житомирі працюватиме додатковий тролейбусний маршрут №3 16:21 У Новограді-Волинському затримали наркодилера, коли він збував метадон 16:00 Допомоги потребує 34-річний житомирянин Андрій Каплун 15:47 Житомирський музей космонавтики ім. С. П. Корольова може отримати статус національного 15:40 Стоки від жилмасиву на території Оліївської сільради забруднюють р. Крошенку 15:20 На півночі області горів сухостій: вогонь пройшов 5 га і підібрався до житлових будинків 15:02 Недільна школа при Свято-Михайлівському соборі долучилась до проєкту "Альтернатива є – безпечна школа" Людмили Зубко 14:41 В Андрушівці обікрали магазин та пошту: у злочині підозрюють житомирянина 14:20 Упродовж минулої доби на водоймах України загинуло 10 людей 14:01 У центрі м. Чуднова автомобіль на швидкості зніс паркан 12:38 Прохолода утримається в Україні до кінця тижня, потепліє у неділю 12:23 Молодій мамі з Коростеня потрібна допомога! 12:01 Платівка із Житомира. До 12 серпня – Дня вінілових платівок 11:44 Житель м. Коростеня прихистив свого знайомого, і коли той ліг спати, забив його до смерті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up