Відтепер у центрах зайнятості можна використовувати електронні документи

Відтепер у центрах зайнятості можна використовувати електронні документи

Україна стала державою, у якій цифрові паспорти в смартфоні стали повним юридичним аналогом пластикових чи паперових документів.

15 квітня 2021 року Президент підписав закон №4355 «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» щодо безперешкодного використання електронного паспорта. Закон набуде чинності 23 серпня 2021 року.

У свою чергу, Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров  наголошує, що Україна – одна з перших у світі, що реалізувала цифровий паспорт у смартфоні. Українці можуть застосовувати цифровий паспорт і не турбуватися про наявність при собі паперового чи пластикового аналога.

«Наша мета ‒ щоб згодом людині взагалі не довелося більше носити з собою документи, а всі вони були доступні в смартфоні», - додає Федоров.

Відео дня

У Державній службі зайнятості зазначають, що їхня установа також не стоїть осторонь інновацій.  Тому з 15 квітня стало можливим використання цифрових документів, які є в мобільному застосунку Дія під час реєстрації та відвідування центрів зайнятості. 

«Під час реєстрації на рівні з паперовими документами клієнти можуть використовувати їх електронні аналоги. На сьогодні вже реалізовано можливість пред’являти електронний варіант ID-паспорта, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. 

Наступним кроком буде приєднання таких цифрових документів, як довідка внутрішньо переміщеної особи, свідоцтво про народження дитини та посвідчення водія.  Щоб скористатися можливістю використання цифрових документів під час відвідування служби зайнятості, достатньо повідомити про це фахівця центру», ‒ наголошують у Державній службі зайнятості.

На сайті Дія інформують, що в Україні ще 14 ЦНАПів долучились до прийому документів через Дію. Однак Житомирщини поки що в цьому списку немає.

 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Telegram

Facebook 

Instagram 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Luda Korotkaa

    Все документы должны быть только бумажные. Електронка - это полная жопа. Нет света , нет человека.
  • Ihor Zakharko

    Супер! Як добре що документи можуть бути в смартфоні! Тільки скоро почнуть приходити людям справжні борги бо дані будуть гуляти по мережі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up