Сьогодні - День пам'яті житомирянина Юрія Амельчакова

Сьогодні - День пам'яті житомирянина Юрія Амельчакова

Згадаймо героя!

Юрій Юрійович Амельчаков, корінний житомирянин, - людина слова, людина – стратег.

Навчався в ЗОШ №21, з дитинства мріяв стати військовим.

Закінчив Санкт-Петербурзьке зенітно-ракетне училище.

Відео дня

На службі завжди врівноважений, зібраний, у сім’ї – чудовий сім’янин: коханий чоловік, люблячий тато.

З безмежною теплотою про чоловіка розповідає дружина Амельчакова Ксенія Петрівна: «Юрій – людина слова, завжди всього досягав самостійно.  Найголовнішою цінністю для нього була сім’я. Знав і дорожив материнською і батьківською любов’ю, дуже переживав смерть своєї мами». 

Захист своєї Батьківщини не вважав за подвиг – за обов’язок кожного, кому не байдужа доля України.

Помер Юрій Юрійович від ран у ніч на 31 липня 2014 року. Ввечері  група солдат 30-ї окремої механізованої бригади на двох броньових машинах МТЛБ збилася з дороги та заїхала у розташування супротивника поміж селами Степанівка та Дмитрівка Шахтарського району Донецької області. Одна машина була знищена вогнем ворога, а інша захоплена. Під час обстрілу Юрій дістав важкі поранення та зміг відповзти у поле, звідки дзвонив до своєї частини, аби вислали допомогу. Через ніч та відсутність орієнтирів знайти його не вдалося.

Героя було випадково знайдено лише наприкінці 2014 року.

Залишились батько, дружина та діти.

Герої не вмирають!

Довідково:

Дата народження:   02.07.1975р;.  

 Місце народження: м. Житомир;                                       

Нагороди: орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно)

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up