Житомирська художня школа відсвяткувала своє 45-річчя

Житомирська художня школа відсвяткувала своє 45-річчя

Художня школа Житомирської міської ради цими днями святкує своє 45-річчя.

Більше шестисот випускників школи закінчили середні та вищі мистецькі навчальні заклади та працюють художниками, дизайнерами, архітекторами, реставраторами, викладачами тощо, достойно представляючи нашу школу, Житомир і нашу державу у різних куточках України та світу. Більшість членів Житомирської обласної організації Національної спілки художників України – випускники Житомирської художньої школи. Серед них – заслужені художники України Валерій Радецький, Юрій Дубінін, Микола Бутковський, народний художник України Юрій Камишний. П'ятеро з одинадцяти викладачів школи – також члени Житомирської обласної організації Національної спілки художників України.

Багато років директором школи був Віктор Шкуринський, тому колектив школи та громадкість міста підтримали ініціативу ЖООСХУ присвоїти закладу ім'я заслуженого працівника культури України В.М. Шкуринського, який очолював школу більше З0 років.

Відео дня

Ювілейна звітна виставка робіт учнів та викладачів школи, де представлені кращі за підсумками цього року роботи учнів закладу з рисунку, живопису, композиції та основ комп'ютерної графіки, а також твори викладачів, фотографії учнів та вчителів різних років, відкрилася 29 травня 2019 року в Домі української культури. На виставці представлені роботи у різних техніках, жанрах. Ювілейна виставка діятиме до 27 червня.

У цьому році 2 учениці художньої школи – Юлія Корнійчук та Анна Якубова – отримали стипендії Житомирського міського голови. Вихованці школи стали переможцями у 2-х номінаціях цьогорічного фестивалю писанок. У номінації «Сучасна писанка» перемогла Анастасія Кухаренко з роботою під назвою «Створення Адама». Автор писанки «Великодній кролик» – Олександр Побідаш – здобув перемогу у номінації «Традиційна писанка». 

Директор художньої школи Олена Дубініна розповіла про свій заклад:

«Я очолюю школу з 2005 року. До цього директором був Віктор Миколайович Шкуринський, який створював цю школу. У 2017 році в нас почав роботу клас комп'ютерної графіки та дизайну. Тоді нам було подаровано міською владою сім комп'ютерів, що надало можливість дітям навчатися основам комп'ютерної графіки. Вони самі створюють комікси, поштові марки та конверти із зображеннями Житомира. Найскладнішим було завдання зробити логотип школи. Саме цей логотип ми використали для виготовлення друкованої продукції до ювілею школи».

Олена Славова, викладач спецдисциплін, ділиться: «Сьогодні випуск та ювілей. Чотири роки ми навчали цих дітей. Взагалі у школі я працюю сімнадцять років, і кожен випуск дивує своїми талановитими особистостями. Але крім того, що має бути талант, у дитини має бути ще й характер і мужність. Коли діти закінчують школу, вони мають повністю цей «бойовий» комплект для того, щоб далі у вишах навчатися, здобувати майбутню професію і здійснювати свої мрії».

Людмила Сайко, викладач та завуч школи, наголошує: «До програми навчання входить і малюнок, і живопис, і композиція. Ці три дисципліни необхідно знати кожному. За кожним викладачем закріплені по два класи, в яких вони проводять навчання. Головним досягненням своїх учнів я вважаю можливість працевлаштуватися з хорошою зарплатою. Це можуть бути абсолютно різні сфери діяльності, пов'язані з мистецтвом. Необов'язково вони стають видатними художниками або архітекторами. Це і дизайн інтер'єрів, екстер'єрів, дизайнер одягу і все що завгодно, де необхідна творчість. Особливо дефіцитними є спеціальності реставраторів. Вони можуть бути навіть стилістами! А чому б і ні? У нас одна випускниця зараз навчається в Лондоні!».

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up