ВИЙШЛА З ДРУКУ СЕНСАЦІЙНА КНИГА ЖИТОМИРЯНИНА РОМАНА ГУРТОВЕНКА – ТЕХНОТРИЛЕР З НАЗВОЮ «БІОПОДИ»

ВИЙШЛА З ДРУКУ СЕНСАЦІЙНА КНИГА ЖИТОМИРЯНИНА РОМАНА ГУРТОВЕНКА – ТЕХНОТРИЛЕР З НАЗВОЮ «БІОПОДИ»

Неабиякий інтерес серед громадськості викликала поява нової книги житомирського письменника, адвоката та правозахисника Романа Гуртовенка під назвою «Біоподи».

Футуристичний сюжет, сповнений неочікуваних поворотів, здатний тримати читача у напрузі від початку до кінця, а подекуди, викликати відчуття справжнього шоку. При цьому, у творі поєднано: фантастику, пригодницький твір, трилер, драму та багато інших жанрів. Крім того, твір містить глибоке філософське підґрунтя, через яке відбувається осмислення важливості життя людини та збереження гуманістичних цінностей, а також роль науково-технічного прогресу та наслідків, до яких він може призвести. Тож ми вирішили зв’язатися із автором і попросили прокоментувати свою книгу.

«20 хв.»: Вихід такої книги – це непересічна подія для міста Житомира. Як виникла у вас ідея її написання?

Автор: Ідея виникла раптово. Весь сюжет склався відразу у цілісну картину, тож залишилось за малим – просто написати книгу. Справа в тому, що я давно ретельно слідкую за розвитком науки, можна так сказати, що це – моє хобі. Якось я почув новину, що одна американська компанія анонсувала створення вже за 30 років біонічного тіла, тобто штучного роботизованого механізму, у який буде можливо пересадити мозок людини, аби продовжити її життя. Я зрозумів, до чого це може призвести, і мені одразу захотілось написати про це книгу.

Відео дня

«20 хв.»: Назва роману «Біоподи», а що вона означає?

Автор: Біоподами я назвав істот, яким зробили операцію із пересадки мозку у біонічне тіло. Вони утворили нове суспільство, у якому місця для звичайної людини уже не знайшлося.

«20 хв»: То розкажіть більш докладно, яке майбутнє для людства ви зобразили у своєму романі?

Автор: Сценарій майбутнього, який я описую у своєму романі «Біоподи», видається мені дуже ймовірним. Тому моя книга – це не зовсім фантастика. Вона може зіграти прогностичну роль і почати ставати реальністю уже в найближчі десятиріччя. Розумієте, такого розвитку подій ніхто не очікує, хоча це більш реально, на мою думку, ніж сценарій захоплення світу штучним інтелектом. Уявіть, що вченим вдалося реалізувати проект біонічного тіла у життя. Насправді, це не так складно. Вже зараз є люди, які живуть зі штучним серцем та іншими органами. Щоб зробити усе тіло штучним, до недавнього часу було потрібно лише вирішити завдання з трансплантації нервової системи, певні можливості вирішення якого людство наразі має. Проте повстає питання, яке є одним із центральних у моїй книзі: після пересадки мозку у тіло робота, чи збережеться тоді людська свідомість? Чи буде те, що проснеться у біонічному тілі, людиною? Чи у такому тілі прокинеться уже зовсім інша істота, яка буде мати пам’ять людини-донора, проте в дійсності вона буде утворювати уже зовсім інший вид життя, яке і життям-то назвати вже не можна?

«20 хв.»: Дійсно, цікаве питання. Тим більше, можливостями винайдення ліків від смерті люди цікавляться з давніх часів. Повертаючись до сюжету вашої книги, коротко можете розповісти майбутнім читачам, які саме події розвиваються у романі «Біоподи»?

Автор: Так. Після того, як людству вдалося реалізувати проект біонічного тіла, світ змінився докорінно. Владу захопила корпорація, яка стала монополістом із випуску штучних тіл. Спочатку такі тіла були дуже дорогими, і дозволити собі продовжити життя за допомогою пересадки мозку у біонічне тіло могли лише багатії. Проте з часом ця процедура ставала більш доступною, і люди все більше купували такі тіла у корпорації та йшли на операцію, цим самим збільшуючи її владу. Так через певний час біоподів стало більше, ніж звичайних людей, а корпорація оголосила себе правлінням усього світу і встановила свій особливий порядок володарювання. Люди перестали народжуватись у природний спосіб, а стали виготовлятися у лабораторії із пробірки. Ще до народження їм змінювали геном, видаляючи із нього людські почуття. З дня народження кожна дитина росла у спеціальній зоні, а по досягненню двадцятиріччя була зобов’язана зробити операцію із пересадки мозку у штучне тіло та вічно працювати на корпорацію. Відтепер корпорація уже стала надавати такі тіла безкоштовно, але ж новостворений біопод мусив стати її вічним рабом. Головний герой роману, хлопець на ім’я Кліо, був народжений в одній із таких лабораторій. Його звичне безтурботне життя у спеціалізованій резервації, в якій жили підлітки, що очікували на операцію, перетворюється на змагання за виживання після того як корпорація приймає рішення припинити виробництво нових людей, а рештки, що залишилися, вирішує знищити. Кліо вдається втекти до повстанців, які відмовилися від проведення операцій з пересадки мозку та не визнали владу корпорації. Йому належить дізнатися страшну правду про біоподів та стати одним із лідерів повстання. Та Кліо і не здогадується, з якими таємницями йому доведеться зіштовхнутися, і яка гра відбувається навколо нього. Випробування, які мусить пройти головний герой, дійсно вражають, а розв’язка цієї історії, я впевнений, стане несподіванкою для усіх. Поворот там дійсно неочікуваний.

«20 хв.»: Дуже незвичайний сюжет. То усе ж таки, як можна визначити жанр вашого роману: це фантастика, трилер?

Автор: Роман «Біоподи» я відніс би до незвичного для України жанру технотрилеру. Цей жанр комплексний і поєднує у собі багато різних жанрів. У моєму творі тісно поєднано: пригодницький роман, фантастику, трилер та багато іншого. Також твір стане до вподоби тим читачам, які полюбляють драми, любовні історії та детективи.

«20 хв.»: Ого! Як вам вдалося поєднати усі ці жанри?

Автор: Я поставив собі за мету написати книгу з оригінальним сюжетом. Сама складність сюжету зумовила жанрову багатоманітність для його розкриття. Перш за все, це – трилер. Книга дійсно може шокувати читача описом подій, через які проходять її герої, а напруга чим ближче до завершення, наростає все більше і більше. По-друге, роман має цілком реальне наукове підґрунтя, хоча дуже багато описаних приладів і технологій можуть здатися на перший погляд неможливими. По-третє, була мета написати не просто пригодницький роман, а наповнити його філософським змістом і показати справжню цінність життя людини і важливість її душі.

«20 хв.»: Наостанок поділіться із читачами, де можна придбати вашу книгу у Житомирі?

Автор: Книга уже є у вільному продажі. Зокрема, у Житомирі книгу можна придбати у «Зеленій палатці» біля обласного Телецентру та у книгарні «Знання». З питань придбання книги можна звернутися також особисто до мене за тел. (067) 290-86-54, або через e-mail: [email protected]. Крім того, можна звертатися до мене через мою сторінку у мережі facebook: https://www.facebook.com/bizurian.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up