У Житомирському обласному літературному музеї відкрили виставку, присвячену 150-річчю з дня народження Лесі Українки

У Житомирському обласному літературному музеї відкрили виставку, присвячену 150-річчю з дня народження Лесі Українки

В обласному літературному музеї 19 лютого відкрили тематичну експозиційну виставку, присвячену 150-річчю з дня народження Лесі Українки. 

Експозиція включає репродукції світлин портретів родини Косачів, міст, до яких подорожувала відома письменниця, пам’ятників та інше. Представлені друковані видання творів Лесі Українки з фондів літературного музею та книжки, які були надані для експозиції Житомирською обласною бібліотекою для дітей. 

На відкриття виставки завітали громадські діячі, митці, бібліотекарі, вчителі. З вітальним словом виступили народна артистка України Ірина Шинкарук, голова Житомирської обласної організації «Просвіта» Святослав Васильчук, директор КЗ «Централізована бібліотечна система» Лариса Харчук.

Кульмінацією відкриття виставки став музичний дарунок від композитора та виконавиці Лариси Бойко, яка презентувала пісні на вірші Лесі Українки.

Відео дня

Виставка відкрита для усіх бажаючих з 10.00 до 15.00 щодня, окрім неділі.

Довідково

Житомирський обласний літературний музей обласної ради засновано завдяки ініціативі культурної громадськості міста 4 грудня 1990 року. З 2001 року музей розташований у старовинному двоповерховому будинку на Київській, 45. Цей елегантний будинок у стилі «модерн» був побудований на початку 20 століття відомою оперною співачкою Кларою Брун. Працівниками Житомирського літературного музею по крихтах, інформаційних пунктирах, в архівах, приватних колекціях вдалось зібрати, відтворити і сконцентрувати за чотирнадцять років існування в його сховищах, друкованих наукових публікаціях картину, насичену подіями літературно-художнього життя міста і області за два останніх століття, і доповнити біографії видатних письменників цікавими повідомленнями із житомирського періоду їхнього життя.

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 Житомир зустріне 11-й Чілдрен Кінофест 15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС 11:00 У дворі однієї з багатоповерхівок Житомира після розпиття спиртного чоловіки побили і пограбували товариша по чарці 10:38 #ПрозорістьТаПідзвітність: На Житомирщині у квітні було оголошено більше 50 публічних закупівель 10:20 15-річна дівчина через ревнощі вчинила замах на вбивство свого 29-річного знайомого - її затримано 10:00 Гідропарк готується до літнього сезону photo_camera 09:41 13 танків, 30 артсистем і 970 осіб - втрати росії за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 8 травня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up