У Житомирі визначили переможців «Шодуарівської Альтанки»

У Житомирі визначили переможців «Шодуарівської Альтанки»

Із 31 березня – 1 квітня  в Житомирі в Літературному Музеї за підтримки управління в справах сім’ї, молоді та спорту міської ради тауправління культури міської ради відбувся Другий Всеукраїнський Літературний фестиваль «Шодуарівська Альтанка».

Координатори фестивалю - Вадим Жалюк та Ларіса Паламарчук. Журі фестивалю поетичного розділу - Заза Пауалішвілі, Гаджій Оксана, Володимир Ковальчук, Олег Климчук. Судді фестивалю прозового розділу – Андрій Близнюк, Оксана Галаєва, Олексій Мартиненко, В’ячеслав Шнайдер. На конкурс було подано понад 50 робіт. Про це інформує сайт Житомирської міськради.

Місця серед фіналістів розподілились таким чином:

Номінація «Проза»

Відео дня

 Олег Стецюк (м. Дрогобич) - 1 місце,

Олег Ратніков (м Вінниця) - 2 місце,

Роман Сліпокоєнко (м. Черкаси) – 3 місце,

Альона Маліченко (м. Кременчук) – 3 місце, а Євгенія Юрченко отримала відзнаку «За поетичність прози».

В номінації «Поезія» - лідери:

Олеся Міфтахова (м. Кременчук) – 1 місце,

Аліна Данилова (м. Київ) – 2 місце,

Олександр Білокур (м. Миколаїв) – 3 місце,

Такуї Нікогосян (м. Миколаїв) - відзнака  «Громадянська лірика»,

Анна Тащенко (м. Київ) – відзнака «Натхнення»,

Марія Шулима (м. Вінниця) – відзнака «Ліроепічність»,

Дар’я Кисленко (м. Житомир) – відзнака «Творчий потенціал»,

В номінації «Глядацькі симпатії» - лідери:

Яна Ставська (м. Житомир) – відзнака «Творчий зліт»,

Ольга Мудрицька (Вінницька область) – відзнака «Поетична феєрія»,

Анастісія Фінік (м.Миколаїв) – відзнака «Філософська лірика».

Перший день фестивалю – конкурсна програма та презентація Студії «Альтанка» м. Миколаїв (керівник Паламарчук Ніна), майстер клас з писанкарства (Людмила Лобачова) та прядіння (Олена Тихенко). Другий день – екскурсія «Околицями Теретенії»(гіди Руда Ірина та Тетяна Голубкова) та вільний мікрофон у Житомирський обласній бібліотеці для юнацтва. Музичний супровід: Ярослав Кравчук, Богдан Кравчук, Велеслав Постернак, Віктор Биков.

Фестиваль підтримали: Центр Творчості «Антена» Художник Дмитро Раков, «Родинний клуб «ЛаДа», кав’ярня «Kavatti» та Міжнародний Правозахисний центр для дітей та жінок «Ла страда».

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up