У Житомирі резиденти «Станіславського феномену» презентували книгу «Принагідні гості»

У Житомирі резиденти «Станіславського феномену» презентували книгу «Принагідні гості»
Резидентки «Станіславського феномену» Юлія Кручак (справжнє ім’я – Юлія Вербило) та Анжела Богаченко 16 грудня в центрі інтелектуального дозвілля «Кавоманія» презентували альманах під назвою «Принагідні гості». Дівчата поділилися враженнями від перебування в резиденції «Станіславського феномену», розповіли про досвід написання есе, які вони до цього писали дуже рідко відповідали на запитання гостей.

Цьогорічний «Станіславський феномен» тривав місяць. За цей час кожен його учасник повинен був написати 4 есе (по одному в тиждень). Саме вони і увійшли до альманаху. Єдиним недоліком резидентки називають те, що були обмежені певними часовими рамками, що трохи тиснуло на політ їхньої фантазії та творчих думок. Але загалом від «Станіславського феномену» у дівчат залишилися лише найприємніші спогади. До того ж їх завжди підтримували своїми порадами професійні письменники та поети, які теж були у резиденції. Вони направляли своїх юних колег на правильний творчий шлях, допомагали розвиватись і відкривати нові грані своєї творчості і літератури загалом.. 

Юлія та Анжела відмітили те, як гостинно їх приймала Івано- Франківщина, наскільки це тепла, затишна, натхненна ця область і місто зокрема. Цей край настільки привабив Юлію, що дівчина в майбутньому навіть планує переїхати туди жити. «Я дуже люблю Житомир, з цим містом у мене пов’язано багато чого. Але побувавши в Івано-Франківську, я зрозуміла, що там моє місце. Мені там було дуже затишно», зізнається дівчина. 

На презентації Юлія Кручак та Анжела Богаченко почитали по одному зі своїх есе, котрі увійшли до альманаху «Принагідні гості». Оскільки обидві дівчини пишуть переважно вірші (здебільшого верлібри), присутні на заході гості попросили Юлію та Анжелу прочитати кілька авторських віршованих творів.

Відео дня

Потім дівчата розповіли про те, що займаються ще й зніманням відеопоезій як на власні вірші, так і на твори різних відомих поетів. Юлія Кручак розповіла, що зовсім скоро вона разом з Дмитром Голумбевським зніматиме відеопоезію на свій вірш і зараз вони шукають актору на головну роль. Вона закликала всіх охочих відгукнутися і допомогти з пошуком акторки.

Після презентації усі охочі мали змогу придбати презентовану книгу за ціною 15 гривень. На завершення Юлія та Анжела роздавали автографи і фотографувалися з усіма бажаючими.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 На базі Класу безпеки житомирські рятувальники навчають підростаюче покоління азам безпеки 17:00 Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб 16:41 Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених 16:20 32-річного чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство подружжя на Народиччині Від читача 17:10 Популяризуємо українське. У Житомирі проведуть безоплатний майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки 16:19 На базі 10 ЦНАПів області створено Центри рекрутингу 16:10 Містян просять бути готовими до відключень електроенергії 16:00 Житомир зустріне 11-й Чілдрен Кінофест 15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up