У Житомирі автори кращої скульптурної композиції пам’ятника воїнам АТО отримали винагороду

У Житомирі автори кращої скульптурної композиції пам’ятника воїнам АТО отримали винагороду

Хоча роботи через зміну локації пам’ятки не будуть втілювати в життя, виконком все ж затвердиив результати конкурсу.

Як пояснюють головний архітектор та мер міста, ця формальність потрібна, аби виплатити архітекторам-переможцям конкурсу грошові призи з передбаченого призового фонду.

«Минулого року ми оголосили конкурс, за побажаннями родин та представників громадських об’єднань ми пішли назустріч і обрали цю локацію. Було подано близько 13 пропозицій, серед них було обрано три найбільш цікаві. Вони отримали, відповідно, перше, друге, третє місця. Третє місце – учасники зі східної України. Пропозиція може розвиватись, як у підземний простір з влаштуванням музею, так і надземна частина. Друге місце – біля меморіалу Слави ліворуч та праворуч. Перше місце – пропонується використання місцевого каміння, брили в поєднанні зі склом і скульптурна композиція. Призовий фонд – 30 тис. грн, 20 тис. грн і 10 тис. грн, здається», – розповідає головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

«У ході проведення конкурсу з’явилась нова ініціатива, що нам не потрібно його там встановлювати, і ми двічі зустрічались щодо цього. Було приблизно 120 учасників АТО з різних організацій з області, вирішили все ж не встановлювати ніякого пам’ятника на меморіалі, а зробити окремий пам’ятник загиблим у скверику, де майдан Соборний і площа Перемоги. Але ми зараз не можемо просто відмовити людям, які брали участь у конкурсі, нам потрібно затвердити результати голосування комісії. Нам просто потрібно затвердити результати, але будуватись воно там не буде», – додав Сергій Сухомлин.

Відео дня

Виконком більшістю голосів затвердив результати конкурсу.

Нагадаємо, 13 лютого 2019 року Житомирська міська рада оприлюднила кращі ескізи пам’ятника АТОвцям.

Анастасія Ліберман

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up