Територію Замкової гори хочуть зробити музейним кварталом і відкрити для відвідувачів підземні ходи

Територію Замкової гори хочуть зробити музейним кварталом і відкрити для відвідувачів підземні ходи

Відомо, що Житомир має розгалужену систему підземних ходів. Проте більшість з них до цього часу ще не досліджувалися.

Віднайти пам’ятки історії та зробити їх привабливими для туристів – саме така мета стоїть сьогодні перед фахівцями.

Про це повідомляє начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва, - пише прес-служба відомства.

Відео дня

3 травня на запрошення управління, місто відвідала співробітник Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Ірина Черевко.

Вона оглянула старовинний погріб у приватній садибі, залишки вежі на Замковій горі і надала свої методичні рекомендації щодо можливості дослідження підземних ходів.

«Всі ці ділянки потребують георадарних досліджень. Виявивши усі перспективні залишки, можна продовжувати дослідження, зробити повноцінні розкопки. Це можуть бути залишки підвалів, цегляного або кам’яного мурування, вежі, вали. Головне – зробити акцент на туристів, облаштувати все так, щоб було цікаво», – зазначила Ірина Черевко.

Наступним кроком до досліджень стане георадарна розвідка.

«Завдяки підтримці голови ОДА Ігоря Гундича з 2016 року працює програма охорони культурної спадщини, на яку виділяються кошти і яка дає змогу займатися і такими проектами, як дослідження, розкопки. Найближчим часом ми замовимо георадарну розвідку, яка буде коштувати близько 10 тис. грн. Впевнені, що за 2 роки цей проект реально реалізувати та відкрити для туристів цікаві історичні об’єкти», – розповідає Тетяна Парфентієва.

Планується, що територія Замкової гори перетвориться на музейний квартал, де туристові буде цікаво провести час.

Коментарі (3)
  • Анатолий Петрович Ширченко

  • Новости Житомира от 20minut.ua

    Доведіть до толку те що вже є, а не думайте де заробити на будівництвах(((
  • Peter Khabaznya

    Хватить вже проектів - де результати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up