Ірині Шинкарук присвоєно звання «Народний артист України»

Ірині Шинкарук присвоєно звання «Народний артист України»

Редакція "20 хвилин" записала невеличке інтерв'ю з співачкою.

Президент України Петро Порошенко з нагоди Міжнародного жіночого дня відзначив нагородами чотирьох жительок Житомирської області. Указ Президента України №58/2019 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного жіночого дня» оприлюднений на сайті глави держави 6 березня 2019 року.

«За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм постановляю:

Присвоїти почесне звання: «Народний артист України» Шинкарук Ірині Володимирівні – співачці, солістці Національного радіо України, м. Житомир».

Відео дня

В соціальних мережах одразу почали з'являтися привітання. Наша редакція зв'язалася телефоном з Іриною Шинкарук.

– Добрий день, Ірино! Вітаємо Вас з отримання почесного звання «Народний артист України» та зичимо нових творчих успіхів! Як і коли Ви дізналися про нагородження?

– Як би і хто б не говорив, що звання для нас неважливі, головне –творчість, але для будь-якого артиста визнання завжди необхідне. Коли підписаний наказ, то ти вже розумієш, що це ще і визнання від твоєї держави, від людей, для яких ти працюєш. Це однаково дуже приємно. Ми поверталися зі Львова, та в дорозі почали надходити привітання від друзів. На моїй сторінці в Фейсбуці почали також з'являтися привітання.

- Коли буде офіційне вручення нагороди?

– Офіційна частина завжди відбувається трошки пізніше через якийсь період часу. Але наказ вже оприлюднено.

– Які у Вас плани? Як Ви збираєтесь відсвяткувати отримання такого почесного звання?

– Це символічно, але цього року в мене ще й 25 років творчої діяльності. Я боюся щось заздалегідь загадувати, але планую відсвяткувати це в рамках фестивалю «Пісенний Спас», може, це буде окремий концерт. Анонсувати точно поки ще неможливо, тому що все зараз непередбачуване.

Ми ще не зовсім можемо спланувати, як відбудеться «Пісенний Спас», тому що планується три дні, але сам день народження Володимира Шинкарука припадає на понеділок, так що яким чином буде сформовано концертну програму, зараз сказати важко. Але те, що це обов'язково відбудеться, – це точно!

Зовсім недавно в Житомирській філармонії в мене відбувся концерт, де практично відсотків 60-70 були нові пісні. Після концерту я ще деякі дороблюю, вдосконалюю. Коли вже буде більш відомо про те, яким чином відбудеться  «Пісенний Спас» та мій концерт, я обов'язково надам вам інтерв'ю з цього приводу.

Руслан Мороз

Коментарі (2)
  • Alexandr Zhuravel

    ЗАСЛУЖИЛА !!!
  • Igor Pavlenko

    по віку?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up