Гучні концерти, ярмарок та фестивалі: як у Житомирі відзначатимуть новорічно-різдвяні свята

Гучні концерти, ярмарок та фестивалі: як у Житомирі відзначатимуть новорічно-різдвяні свята

5 грудня, під час засідання виконком міської ради прийняв рішення щодо організації та проведення новорічних та різдвяних свят в період з 19 грудня до 19 січня 2019 року у місті Житомирі.

Цьогоріч на житомирян та гостей міста очікує надзвичайно насичена та яскрава програма зимових святкувань, переконують у міській раді.

“Святкування розпочнуться 19 грудня із відкриття та запалення головної ялинки міста та триватимуть по 19 січня. В цей період на житомирян очікують: концерти за участю різних творчих колективів, ярмарок від народних майстрів, безліч дитячих локацій, перший фестиваль панчохи та багато іншого. Не менш яскравою та цікавою буде новорічна ніч з 31 грудня на 1 січня”, - розповіла секретар міської ради Наталія Чиж.

Цього разу на вже традиційному Різдвяному ярмарку на майдані Корольова будуть продавати лише вироби ручної роботи. Локації зі смаколиками перемістили до кінотеатру «Жовтень».  У фуд-зонах цьогоріч не реалізовуватимуть алкогольні напої, виключення - столові вина та глінтвейн.

Відео дня

“У будиночках будуть знаходитись лише майстри, які будуть реалізовувати все, що вони виготовили своїми руками. Що стосується алкоголю, то це буде лише глінтвейн та столові вина. Ми вже проводили бесіди з підприємцями, які будуть працювати на фаст-фуді. І прийняли таке рішення: якщо хтось побачить, що хтось реалізує алкогольні напої - міні-заклад одразу зачиняється і ми забороняємо йому далі працювати. За це все несе відповідальність підприємець”, - зауважила Наталія Чиж.

Член виконкому Марія Бовсуновська висловила своє невдоволення через організацію міською владою гучних новорічних гулянь, грунтуючись на тому, що в країні війна та оголошено воєнний стан.

“У нас в країні йде, прямо кажучи, війна. В 10 областях воєнний стан, з Житомирської області загинуло 217 військовослужбовців. Як ми будемо дивитися в очі тим людям, які чотири з половиною роки живуть війною, а ми живемо концертами?» - запитує Марія Бовсуновська.

Своєю чергою Наталія Чиж пояснила, що новорічно-різдвяні свята - це чудова нагода для об’єднання громади міста, а не лише феєричне шоу.

«Mad Heads - це українські пісні і український гурт. У всіх містах проходять концерти, у Києві буде аж 36 концертів, ми говоримо про один концерт. Взагалі, це свято буде проходити на об’єднання громади міста, у нас буде загальна хода духовенства, усіх конфесій міста, з житомирянами, святкова хода. Ми долучаємо школи. Ми хочемо на ці свята людей об’єднати. Свята продовжуються, і ми нічого такого не влаштовуємо, феєрверків у нас не буде», - роз’яснює секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Програма відзначення новорічних та різдвяних свят

21 грудня на вулиці Михайлівській відбудеться перший житомирський фестиваль «Різдвяна панчоха» та концертна програма за участі творчих колективів закладів освіти міста

22 та 23 грудня на Михайлівській для дітлахів відбудеться  Свято української казки «Багаття казок» від відомого українського казкаря Сашка Лірника. На гостей чекатимуть театральна вистава, інтерактивні вікторини, виставка-презентація українських книг, майстер-класи з виготовлення новорічних сувенірів, виступ вихованців «Школи лісництва».

25 грудня на майдані ім. С.П. Корольова з 15.00 до 18.00 години за Григоріанським календарем  житомиряни святкуватимуть Різдво Христове в цей день відбудеться спільна молитва, виконання різдвяних пісень, розіграш різдвяної лотереї, вистава-вертеп, інтерактивні танці, хороводи, виступ гурту «Music life band».

В ніч 31 грудня на 1 січня 2019 року на майдані ім. С.П. Корольова з 22.00 до 03.00 години в новорічну ніч: виступ кавер-бенду «Світ Sugar» та Альони Апалькової, мистецької формації «Вулба», Житомирської студії вогню «Дім Сонця» та багато іншого в казкову новорічну ніч!

Анастасія Ліберман

Коментарі (1)
  • Anya Rem

    ніяка хода "духовенства" не поверне наших загиблих хлопців їх сім'ям.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up