Учням ЗОШ № 5 Житомира перенесли осінні канікули через коронавірусний спалах у вчителів

Учням ЗОШ № 5 Житомира перенесли осінні канікули через коронавірусний спалах у вчителів

Причиною стала хвороба 30 працівників школи.

Педагогічна рада школи  прийняла рішення впровадити канікули раніше, для того, щоб не потрібно було відпрацьовувати меншу кількість навчальних годин.

5 працівників школи з 30, що здали ПЛР-тести на COVID-19, отримали позитивні результати. Відомо, що хворіють 22 вчителі та 8 працівників технічного персоналу. Решта працівників, що не робили ПЛР-тест, перебувають на самоізоляцію.

«Було два вирішення питання: визнати усіх контактними особами і закрити до 15 жовтня школу або, для того, щоб зменшити кількість днів для відпрацювання, перенести канікули на раніше. Педагогічна рада прийняла другий варіант. Діти тиждень будуть на канікулах, а решту днів вони будуть на самоізоляції. Коли інші школи підуть на канікули – учні 5-ї школи будуть навчатися. 

Відео дня

Діти мають більш захищений імунітет, але в будь якому випадку, ми розуміємо, що є діти з різним станом здоров’я. Тому, закривши школу, ми попередили розповсюдження даного вірусу серед дітей.

На сьогоднішній день 4 чи 5 вчителів отримали позитивний тест на COVID-19. Вчора було 4, сьогодні, якщо не помиляюсь, ще повідомили про один підтверджений випадок. Хворі 22 вчителя та 8 працівників технічного персоналу, і серед них лише 5 здали ПЛР-тести – всі підтвердилися. Тому, ті працівники, хто сидить вдома і у них є симптоми ГРВІ, зрозуміло, що вони не зробили тести. Вони сидять вдома на самоізоляції та проходять курс лікування», – повідомляє заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Читайте також:

У Житомирі  закриють ЗОШ № 5, у якій за два дні захворіли 30 вчителів.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up