У Житомирі відбувся регіональний форум «Здолаємо туберкульоз разом»

У Житомирі відбувся регіональний форум «Здолаємо туберкульоз разом»

Проблему туберкульозу всебічно розглянули на дводенному форумі.

Під час заходу директор благодійного фонду «Нехай твоє серце б’ється» (БФ «НТСБ»)  Наталія Нагорна зазначила в своїй доповіді актуальність впровадження сучасних з доведеною ефективністю пацієнт-орієнтованих методів лікування.

Так стартував перший день заходу, де основна увага була приділена питанням навчання та вивченню потреб, налагодженню комунікації і зв’язків між учасниками.

У процесі навчання учасники прослухали цілий комплекс презентацій спеціалістів, зокрема: «Роль міжнародної організації «100% життя в Україні» та БФ «НТСБ» у Житомирському регіоні у сфері протидії туберкульозу», «Співпраця БФ «НТСБ» з владою та медичними закладами області», «Інструменти проведення оцінки діючої моделі лікування туберкульозу», «Найкращі практики боротьби з туберкульозом», «Контроль і супровід безперервного лікування туберкульозу в регіоні».

Відео дня

Туберкульоз – це не лише медична, а й соціальна проблема, якій приділяють особливу увагу громадські організації, зокрема на теренах Житомирської області у питаннях доведення до лікування та супроводу пацієнтів важливу роль відіграє БФ «Нехай твоє серце б’ється». Співпраця з владою та медичними закладами у сфері протидії туберкульозу є запорукою досягнення ефективності впровадження діяльності з протидії туберкульозу. Саме тому одним з головних завдань форуму було посилити партнерство та взаємодію представників громадського сектору, медичних закладів області і представників влади. Для цього на форум були запрошені керівники відповідних органів влади, медичних профільних закладів області, соціальні працівники, фтизіатри з усього регіону, кожен з яких отримав почесну відзнаку та подарунки.

На другий день форуму опрацьовано алгоритм надання первинної медичної допомоги хворим на туберкульоз та тим, хто має відповідні симптоми, розглянуто рекомендації ВООЗ у питаннях пацієнт-орієнтованого та амбулаторного методів лікування в контексті впровадження медреформи в Україні.

Загалом у форумі взяли участь представники 11 міст та 22 районів Житомирщини.

Благодійний фонд «Нехай твоє серце б’ється» – перший в регіоні, хто в рамках реалізації проектної діяльності міжнародної організації «100% Життя» підійшов до вирішення проблеми розповсюдження епідемії туберкульозу настільки професійно і комплексно.

До напрямку по боротьбі з туберкульозом залучено понад 216 соціальних працівників. Роздано більше 3000 мотиваційних продуктових і гігієнічних наборів. Здійснено майже 4000 патронажів з метою контролю прийому АМБТ та доставки ТБ препаратів.

Завершили захід позитивні відгуки та слова вдячності клієнтів проекту «100% життя», також було організовано дискусійний майданчик, де кожний міг поставити хвилюючі питання та обмінятися досвідом з іншими районами області.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up