Понад 9 млн грн отримали аптеки Житомирської області за відпущені «Доступні ліки»

Понад 9 млн грн отримали аптеки Житомирської області за відпущені «Доступні ліки»

Жителі Житомирщини можуть отримати лікарські препарати за програмою «Доступні ліки» у 78 аптечних закладах, які підписали договір з НСЗУ щодо участі в програмі реімбурсації «Доступні ліки».

Так за е-рецептами «доступні ліки» можна одержати безкоштовно або з частковою доплатою у 289 місцях відпуску, - зазначає пресслужба ОДА. З квітня цього року аптекам області виплатили понад 9 млн грн  за відпущені ліки за програмою реімбурсації.

За е-даними НСЗУ, аптеки Житомирської області отримали 9 млн 139 тис. грн відшкодування за відпущені «Доступні ліки» жителям регіону. Нагадаємо, що на карті можна переглянути місця відпуску лікарських препаратів за урядовою програмою реімбурсації.

З 1 квітня програма «Доступні ліки» перейшла до адміністрування Національної служби здоров’я України, яка напряму працює із аптечними закладами. Так жителі Житомирщини продовжують отримувати необхідні їм життєві препарати з мінімальною доплатою або безкоштовно.

Відео дня

Упродовж квітня-вересня 2019 року відповідно до е-даних НСЗУ, у Житомирській області виписали 280,686 тис. електронних рецептів на «Доступні ліки». В аптеках за цими е-рецептами отоварили 227,081 тис. ліків, що складає 80,90%.

Для того, аби отримати е-рецепт на «Доступні ліки» потрібно звернутися до лікаря, з яким підписали декларацію. Сімейний лікар виписує електронний рецепт, який можна отоварити у аптеці, що увійшла до програми реімбурсації з НСЗУ (про це свідчить наліпка на аптечному закладі).

На мобільний номер пацієнта приходить повідомлення з номером та кодом рецепту. Код відображає назву діючої речовини препарату. Відповідно до цього підбирають ліки. При потребі лікар може видати і паперовий варіант рецепту.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up