На Житомирщині вперше в Україні застосували телемедичні рішення для екстреної допомоги

На Житомирщині вперше в Україні застосували телемедичні рішення для екстреної допомоги

В Житомирській області вперше в Україні втілили в життя систему «Телемедицина для екстреної допомоги».

Відтепер бригади екстреної (швидкої) допомоги можуть отримувати ургентні телемедичні консультації у лікарів з невідкладних станів безпосередньо на місці надання медичної допомоги та в режимі 24\7. 

Система «Телемедицина для екстреної допомоги» реалізована на базі КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у Житомирі, де створений цілодобовий диспетчерський пункт для надання телемедичних консультацій, та інтегрована в існуючу професійну телемедичну мережу в Житомирської області Medinet. 

Система забезпечує аудіо, відео, офлайн та онлайн комунікацію зі спеціалістами для отримання більш точної та якісної оцінки стану пацієнта, а також надання швидких рекомендацій задля його підготовки до госпіталізації та надання кваліфікованої допомоги на місці.

Відео дня

Також платформа Medinet задовольняє потреби в передачі діагностичних даних з апаратно-діагностичних приладів в незмінному вигляді та фіксації повноцінної історії хвороби пацієнта.

«У рамках роботи над системщою був створений мобільний додаток, який працює у складі системи та є невід’ємним сервісом телемедичного комплексу. Додаток встановлюється у гаджети фельдшерів бригад екстреної (швидкої) допомоги та забезпечує, у разі потреби, їх зв’язок з лікарем-консультантом. Важливо, що додаток може працювати як з інтернетом, так і без нього. Коли інтернет-з’єднання відсутнє, фельдшер просто створює в мобільному додатку нову консультацію і вибирає в меню, що хоче отримати її за допомогою GSM зв’язку. При цьому на екрані з’являється певний код. Після цього фельдшер набирає телефон диспетчерської, який вказаний у додатку, каже, що йому потрібна консультація лікаря та озвучує отриманий код. Лікар з невідкладних станів консультує фельдшера телефоном, а коли з’явиться інтернет, цей аудіодзвінок «підтягнеться» до консультації. Це захищає і фельдшера, і лікаря у випадку подальших неоднозначних ситуацій, наприклад, смерті пацієнта», – пояснює деталі роботи системи Богдан Кізюн, директор департаменту впровадження та продажів групи компаній IT4Medicine, яка є розробником Medinet.

За його словами, на сьогодні навчання користуванню системою «Телемедицина для екстреної допомоги» вже пройшли 110 бригад екстреної допомоги Житомирської області. 

«За декілька місяців роботи «Телемедицини для екстреної допомоги» область вже має позитивні результати. А саме, скоротилися фінансові витрати на діагностику пацієнтів та витрати часу на пошук кваліфікованого консультанта у форс-мажорних обставинах, з’явилася можливість віддаленого медичного сортування пацієнтів, ранньої діагностики і лікування, що підвищує якість надання медичної допомоги навіть у віддалених районах. Також використання телемедичної системи дозволяє краще та заздалегідь підготувати медичний персонал закладу охорони здоров’я, в який транспортується пацієнт, та здійснювати віддалений моніторинг його стану», – зауважив Б. Кізюн. 

За його словами, в планах IT4Medicine продовжувати розвивати телемедичні рішення для екстреної допомоги та впроваджувати їх в інших областях України.

Для довідки:

Medinet – професійна телемедична мережа України для всіх рівнів медичної допомоги. Вона дозволяє проводити професійні телемедичні консультації між лікарями первинної медичної ланки (терапевтам, сімейним лікарям, педіатрам) та вузькопрофільними лікарями. На сьогодні мережа об’єднує понад 431 медзакладів та понад 4500 лікарів в Одеській, Харківській, Житомирській, Запорізькій, Херсонській та Вінницькій областях. У рамках мережі проведено понад 14 000 телемедичний консультацій «лікар-лікар». Телемедична мережа Medinet також дозволяє фіксувати, збирати статистику та робити аналітику, пов’язану з консультаціями щодо захворюваності на коронавірус COVID-19. 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up