Мінрегіон запровадив щотижневий моніторинг ходу будівництва нових амбулаторій у регіонах

Мінрегіон запровадив щотижневий моніторинг ходу будівництва нових амбулаторій у регіонах

На сьогодні наказами Мінрегіону затверджено 512 проектів нового будівництва амбулаторій у всіх регіонах.

Це: амбулаторії монопрактики на 1-2 лікаря без житла (155 об’єктів), амбулаторії монопрактики на 1-2 лікаря з житлом (152 об’єкти), амбулаторії групової практики на 3-4 лікаря (188 об’єктів), ЦПМСД на 5-7 лікарів (17 об’єктів). Регіони рухаються за визначеним календарним планом і вже розпочато будівництво 27 нових сучасних медичних амбулаторій.

Про це за результатами селекторної наради з регіонами щодо стану будівництва нових амбулаторій заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми запровадили щотижневий моніторинг з фотофіксацією ходу будівництва. Добре рухаються Кіровоградська, Дніпропетровська, Харківська, Луганська і Рівненська області. По багатьох проектах вже отримано документи щодо права власності на земельні ділянки,  оголошені тендери на будівництво, визначені генпідрядні організації. Водночас, деякі області досі не оформили земельні ділянки для будівництва нових об’єктів та не затвердили проектну документацію для початку реалізації проектів. Часу обмаль! І регіони мають рухатись швидше в цих питаннях!», — наголосив Геннадій Зубко.

Відео дня

За його словами, області, які відстають від графіку, мають пришвидшити вирішення питань щодо оформлення документів на земельні ділянки, заключення договорів на проектування, отримання висновків експертизи, оголошення тендерів на будівництво.

«Також у зоні особливої уваги — питання зовнішніх мереж, та забезпечення широкосмуговим доступом до мережі Інтернет – амбулаторії первинної медицини повинні бути забезпечені всією необхідною інфраструктурою». – підкреслив урядовець.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up