340 аптек в області відпускають 64 препарати безкоштовно за програмою «Доступні ліки»

340 аптек в області відпускають 64 препарати безкоштовно за програмою «Доступні ліки»

Жителі Житомирщини продовжують активно користуватись програмою «Доступні ліки», в якій перелік безкоштовних ліків розширили до 64 препаратів.

Отоварити рецепти на отримання таких ліків або ж на придбання з частковою доплатою у майже 350 аптечних закладах області, - повідомляє прес-служба ОДА.

Жителі всіх районів та ОТГ на Житомирщині можуть скористатися програмою «Доступні ліки». Рецепти виписують лікарі для пацієнтів, а отоварити такі рецепти можна лише в тих аптеках, котрі мають позначку «Доступні ліки». В області станом на 19 лютого 2019 року із Національною службою здоров’я України по цій програмі співпрацює 340 аптечних закладів. Переглянути, де найближча аптека, що відпускає рецепти на «Доступні ліки» можна на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

За повідомленням управління охорони здоров’я ОДА, з початку року до лікарів звернулись майже 23 тисячі пацієнтів, які отримали 49,3 тисячі рецептів на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. У 2019 році в аптеках області отоварили понад 40 тисяч рецептів.

Відео дня

Нагадаємо, що в МОЗ затвердили оновлений реєстр ліків, до якого  увійшло 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий – 898,22 грн. Завдяки перегляду переліку препаратів програми, виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань лікарських засобів. Найбільше зниження ціни на препарат сягнуло 45%.

Для лікування серцево-судинних захворювань у програмі є понад 200 препаратів, більше 40 з яких пацієнти можуть отримати безоплатно.  Для лікування діабету 2 типу - 42 препарати, з яких 9 є безоплатними. Від бронхіальної астми у програмі є 15 препаратів, 5 із яких пацієнт може отримати безоплатно.

Які діючі речовини входять до програми

 Серцево-судинні захворювання:

Аміодарон (Amiodarone)

Амлодипін (Amlodipine)

Атенолол (Atenolol)

Верапаміл (Verapamil)

Гідрохлортіазид (Hydrochlorothiazide)

Спіронолактон (Spironolactone)

Фуросемід (Furosemide)

Дигоксин (Digoxin)

Еналаприл (Enalapril)

Ізосорбіду динітрат (Isosorbide dinitrate)

Карведілол (Carvedilol)

Клопідогрель (Clopidogrel)

Метопролол (Metoprolol)

Нітрогліцерин (Glyceryl trinitrate)

Симвастатин (Simvastatin)

Бісопролол (Bisoprolol)

Лозартан (Losartanum)

Бронхіальна астма:

Беклометазон (Beclometasone)

Будесонід (Budesonide)

Сальбутамол (Salbutamol)

Діабет ІІ типу:

Метформін (Metformin)

Гліклазид (Gliclazide)

Глібенкламід (Glibenclamidum)

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up