Всеукраїнський семінар-нарада Національного олімпійського комітету України відбувся в Житомирі

Всеукраїнський семінар-нарада Національного олімпійського комітету України відбувся в Житомирі

У Житомирі закінчився Всеукраїнський семінар-нарада Національного олімпійського комітету України, в якому взяли участь представники всіх регіональних відділень.

Роботу семінару-наради очолив президент НОК України Сергій Бубка під час свого робочого візиту до Житомирщини 30 травня 2019 року, а також він взяв участь у відкритті оновленої галереї спортивної слави, присвяченій спортивним товариствам Житомирщини.

«Житомирщина – дійсно родючий та багатий край як на природні ресурси, так і на людські таланти. Серед відомих спортсменів краю свою кар’єру тут починав срібний призер Олімпійських ігор, борець Валерій Андрійцев, уродженцями регіону є триатлоністка Юлія Єлістратова, боксер Володимир Матвійчук, футболіст Олександр Зінченко та багато-багато інших. Сьогодні важливим є те, що ви багато уваги приділяєте підтримці атлетів та тренерів, побудові та реконструкції спортивних об’єктів, адже це необхідно як для cпортивних вищих досягнень, так і популяризації здорового способу життя та масового спорту», – зауважив очільник НОК.

Відео дня

Сергій Бубка наголосив на активізації розвитку олімпійського руху та дав високу оцінку діяльності обласного осередку НОК в Житомирській області. Серед подальших напрямків роботи обласного відділення НОК України – сприяння завершенню реконструкції стадіонів та спортивних залів, продовження підтримки спортсменів, тренерів, розвиток дитячо-юнацького спорту у Житомирській області тощо.

Підсумком стало спільне засідання з виконкомом Житомирського обласного осередку НОК, де учасники дали позитивну оцінку тенденції шляхів розвитку олімпійського руху на Житомирщині та підготовку спортсменів до участі у Токіо-2020.

Голова відділення Національного олімпійського комітету України в Житомирській області Олександр Оніщук прокоментував спортивні події в Житомирській області: «Дійсно, в останні декілька років в Житомирі та Житомирській області почали більше приділяти уваги розвитку спорту, а найголовніше – виділяти фінансування для реконструкції спортивних споруд. Наше обласне відділення Національного олімпійського комітету України також приділяє багато уваги підготовці до Олімпіади у Токіо-2020. За півроку до Олімпіади закінчується формування олімпійської збірної України. Зараз завершується відбір спортсменів до участі в європейських та світових змаганнях, і, на мою думку, ми зможемо достойно представити Житомирщину та Україну на Олімпіаді».

За словами керівника Житомирського обласного відділення НОК України, фінансування в Житомирській області на спорт збільшилося в шість разів. Згідно зі спортивним календарем, в області проводяться щомісяця декілька спортивних заходів. На Житомирщині є дві команди, які увійшли у Суперлігу за два роки. Це також високий показник розвитку спорту в Житомирській області, адже до цього ніколи житомирські команди не грали в Суперлізі на такому рівні. Серед видів спорту, які швидко почали розвиватись, у нас представлені волейбол, хокей на траві. Також почав добре фінансуватися і є вже певні досягнення у футболі.

У роботі Всеукраїнського семінару-наради Національного олімпійського комітету України взяли участь 25 відділень НОК зі всієї держави. Також представники Національного олімпійського комітету провели зустріч зі студентами-спортсменами житомирських вишів в актовому залі ЖДУ імені І. Франка. Зустріч проходила в режимі реального спілкування: запитання – відповідь, отже, всі бажаючі мали можливість особисто отримати інформацію щодо питань розвитку спорту на Житомирщині і в Україні.

Нагадуємо, що Літні Олімпійські ігри 2020 (англ. 2020 Summer Olympics, фр. Jeux Olympiques d'été de 2020, офіційна назва Ігри XXXII Олімпіади) – тридцять другі літні Олімпійські ігри, які пройдуть у Токіо, Японія. Місце проведення Ігор було визначено на 125-й сесії МОКу у Буенос-Айресі 7 вересня 2013 року. На проведення Ігор претендували Токіо, Стамбул та Мадрид. До того ж 9 червня 2017 року Міжнародний олімпійський комітет додав у програму Літніх олімпійських ігор 2020 року 15 нових дисциплін.

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up