Житомирська влада ризикує життями своїх громадян

Житомирська влада ризикує життями своїх громадян
Оснащення вулично-дорожньої мережі в Житомирі давно далеко не найкраще. Поки ДАІ фіксує недоліки, а міськвиконком шукає кошти на їх усунення, страждають люди.

Відсутність дорожнього знака, якісної розмітки та справного світлофора – проблема політиків чи громадян?

 

Відео дня

Власник газети «20 хвилин», Голова осередку політичної партії «Сила людей» Олександр Васильковський: «Моє завдання на сьогодні — донести владі потреби людей і відкрити їм очі на негаразди. Тільки об`єднавшись разом з Вами, ми змусимо владу працювати на інтереси житомирян».

Ні для кого не секрет, що в місті почали наносити дорожню розмітку перед святами. У цьому можна було переконатися майже на кожній вулиці. А пішохідні «зебри» стали скоріше винятком, ніж правилом.

Щоб перейти в Житомирі дорогу, треба мати сталеві нерви. Мало того, що водії зупинятися не хочуть, та ще й переходи не облаштовані як слід: то «зебра» стерта, то знака відповідного немає, то світлофор не працює, а якщо й працює, то можна перечепитися через яму на дорозі. Коли виникає така ситуація, цілком логічно постає питання, чи безпечно перетинати дорогу на переході, коли водії гасають, як «шумахери»?

Як відомо, розмітка встановлює певний режим і порядок дорожнього руху. Якщо її немає, імовірність дорожньо-транспортних пригод збільшується. Через цю проблему страждають як пішоходи, так і водії, адже ніхто не застрахований від нещасних випадків через халатність влади.

Дороги Житомира – одна з найбільших проблем міста

Стан доріг у Житомирі – одна із найактуальніших та найболючіших проблем сьогодення. І не лише тому, що дороги – це «товар», який так чи інакше «споживають» усі без винятку. А й тому, що від стану дорожньої інфраструктури залежить і безпека кожного з нас.

Як зазначали раніше журналісти «20 хвилин», згідно з дефектним актом у Житомирі пошкоджено близько 30 тис. кв. м асфальтобетонного покриття. І начальник управління комунального господарства Олександр Марцун розповідав, що сьогодні в Житомирі є три найгірші вулиці: вулиці Корольова, Дашкевича і провулок Льва Толстого. За його словами, проблема двох вулиць у тому, що поряд містяться гаражні кооперативи.

Однак журналісти «20 хвилин» склали свій рейтинг найгірших вулиць міста, щоб ви спробували їх об`їхати, а влада звернула увагу та доклала зусиль до здійснення ремонту.

ТОП-7 найгірших вулиць у Житомирі:

вулиця Корольова;

вулиця Бориса Тена;

вулиця Лесі Українки;

вулиця Щорса;

вулиця Заводська;

вулиця Фещенка-Чопівського;

вулиця Баранова.

Найгірші дороги у місті, зрозуміло, на периферії, і ними рідше їздять. А якщо подивитися на центральні вулиці, то складається враження, начебто стан доріг не надто поганий, проте варто зазирнути у прилеглі провулки – ось де справді сумна картина.

Коли «зебри» немає, життя пішохода в небезпеці

Про пішохідні переходи також потрібно подбати. На деяких вже навіть і фарби не видно. Літо пройшло, а знаками та пішохідними переходами ніхто  не переймається. А про нові знаки житомирянам, напевно, варто вже й забути.

Якщо їхати Бульваром, то можна помітити, що деякі знаки погнуті та іржаві. На Польовій, біля «Сімейного ринку» явні проблеми із пішохідними переходами, «зебри» не видно, а на знаки водії лише зрідка звертають увагу. Тому, на жаль, тут доволі часто стаються прикрі випадки, і це навіть може коштувати життя пішоходу.

Ще у 2013 році планувалося зробити двосторонній рух по вулицях Східній  та Мануїльського. Проте зараз над цим питанням ніхто не працює.

Непрацюючі світлофори створюють хаос на дорогах

Політики багато говорять про комфортне життя. Особливо часто про це вони згадують перед виборами. Замість цього, люди мало не щодня стикаються зі штучними проблемами, які виникають практично на рівному місці. Серед таких місцевих складнощів у Житомирі можна назвати світлофори, що періодично не працюють.

Такі проблеми виникають регулярно. Знайти світлофор, що працює як належить, у місті складно. Ламаються вони майже щодня, а ось ремонтувати їх ніхто не поспішає. Мешканці вулиці Чапаєва скаржаться, що світлофор на перетині з вулицею Щорса не працює вже рік. Перейти в цьому місті дорогу проблематично, а йти до найближчих – на Котовського чи Лесі Українки – не близько. – Імовірно влада чекає чергової трагедії, щоб звернути увагу на проблему, – вважає пенсіонерка Наталія Іванівна.

Не зовсім справний світлофор і на перетині вулиць Перемоги та Лесі Українки. З одного боку не працює червоний колір для пішоходів. – Це створює додаткові незручності, особливо для дітей, – розповідає житомирянка Євгенія.

Коли ламається світлофор, це може призвести до аварійної ситуації на вулицях міста. Нерідко за декілька годин, поки спеціалісти його не лагодять, стається аварія. Найчастіше таке недбальство пояснюють браком коштів. Та чи варто економити на безпеці руху?

Розбиті тротуари створюють небезпеку

Якщо проїжджа частина у Житомирі не в найгіршому стані, хоча проблем вистачає, то про тротуари місцева влада, схоже, забула. Мабуть, місцеві чиновники вважають, що всі мешканці мають власні авто і ніколи не ходять пішки. Навіть асфальтне покриття єдиної пішохідної вулиці міста Михайлівської нагадує ковдру з клаптиків, часом діряву.

– Величезні дірки навіть ніхто не намагається залатати, – скаржиться Михайло Іванович, який живе в одній з багатоповерхівок на вулиці Лесі Українки. – Дорога з дому до магазину нагадує смугу з багатьма перешкодами. Особливо важко нам, літнім людям, хоча і молоді мами з візочками скаржаться на незручності.

Таких проблемних тротуарів у Житомирі дуже багато і на центральних вулицях, і у спальних районах.

Як має бути

Previous Next

Читайте також опитування житомирян: Чи задовольняє Вас якість доріг, пішохідних переходів та робота світлофорів у Житомирі?

Іра Петрова

Анна Сергієнко

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up