Замість зарплат учителям – підтримка елітної освіти

Замість зарплат учителям – підтримка елітної освіти
Відтепер з міського бюджету допомогу отримуватимуть ще й приватні школи. Таке рішення прийняла сьогодні сесія Житомирської міської ради.

Згадана ініціатива «схована» у рішенні «Про внесення змін та доповнень до міської цільової програми розвитку освіти м Житомира на 2016-2017 рр.». Як розповідає про це сам автор цієї пропозиції, міський голова Житомира Сергій Сухомлин, міський бюджет передбачатиме надання грантів на здобуття загальної середньої освіти у приватних навчальних закладах. У такий спосіб, переконаний Сухомлин, мерія подбає про інклюзивну освіту, таку необхідну дітям із інвалідністю.

У Житомирі, кажуть у міській раді, існує три приватні школи. Навчанням у них охоплені близько півтисячі дітей. Ці освітні заклади, аргументує Сергій Сухомлин, мають ліцензію Мінстерства освіти. Діти, які навчаються у приватних школах, отримують атестат державного зразка,  а рівень освіти, який дають приватні школи, не відрізняється від загальнодержавного.

Заклади державної освіти, переконані у мерії, не вчать дітей-інвалідів. Освіту такі діти отримують у спеціалізованих школах чи інтернатах. Підтримка ж таких закладів, переконаний Сухомлин, надасть змогу тим, хто має фізичні вади, навчатися поряд із ровесниками, які таких вад не мають.

Відео дня

– Гроші, які сплачують батьки у приватних школах, ідуть на оплату праці вчителів і на комунальні послуги. Це близько 600-700 гривень на місяць. І ці школи, видають дітям атестати державного зразка, але не забирають з нашого бюджету по 7 тисяч гривень на кожну дитину у вигляді субвенції, – вважає Сергій Сухомлин.  

Тим часом, нагадаємо, що для повного забезпечення заробітною платнею освітян міста цього року у міському бюджеті не вистачає понад 28 мільйонів гривень.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:38 #ПрозорістьТаПідзвітність: На Житомирщині у квітні було оголошено більше 50 публічних закупівель 10:20 15-річна дівчина через ревнощі вчинила замах на вбивство свого 29-річного знайомого - її затримано 10:00 Гідропарк готується до літнього сезону photo_camera 09:41 13 танків, 30 артсистем і 970 осіб - втрати росії за добу Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 8 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 8 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:45 У квітні на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up