Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом

Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом

У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резусом. Загалом цього тижня у 10 областях України зберігається дефіцит донорської крові. 

Про це повідомляє платформа ДонорUA у своєму дописі на Facebook. Допоможіть рятувати життя військових і цивільних — реєструйтеся на ДонорUA та здавайте кров зручно.

«Росіяни продовжують обстрілювати житлові будинки та цивільну інфраструктуру. Майже щодня від ракет потерпає Харків, Одеса, Нікополь та інші міста. Аби рятувати поранених, лікарні повинні мати постійний запас крові. Потрібна вона і нашим військовим — кров регулярно транспортується на фронт з усієї України для порятунку бійців. Здавайте кров — це безцінний внесок у нашу спільну боротьбу», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Цього тижня в Житомирі особливо потрібні донори крові всіх груп з негативним резусом.

Відео дня

Як здати кров?

  • Зареєструйтеся на сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті. Якщо центр крові у вашому місті співпрацює з платформою ДонорUA, ви будете адресно отримувати сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров.

  • Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся до донації.

  • Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів.

Кожна третя людина хоча би раз у житті потребує переливання крові. Після повномасштабного вторгнення рф потреби у крові по Україні зросли на 60%, але і до цього 2/3 пацієнтів не отримували її вчасно або взагалі. Одна донація крові здатна врятувати три життя, й абсолютна більшість повнолітніх людей можуть бути донорами. Долучайтеся — ваша кров переможе!

Якщо ж ви не можете здавати кров, або бажаєте активніше брати участь у донорському русі, ви можете стати волонтером ДонорUA, або ж підтримати організацію фінансово. Кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту, а також для проведення виїзних донацій та інших заходів для залучення нових донорів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up