Як житомирські політики купують виборців

Як житомирські політики купують виборців
Цьогорічні місцеві вибори проходять під прапором боротьби із підкупом та роздаванням гречки. Та чи так це насправді дослідили журналісти “20 хвилин”.

Маловідомий факт: 3 вересня 2014 року Центральна виборча комісія надала роз'яснення щодо поняття: підкуп виборців. Згідно з цим документом, окрім роздавання продуктів та грошей, які є безпосередньою купівлею голосів є ще таке поняття як “непрямий підкуп виборців”. “Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.

За цим роз'ясненням, виходить, до непрямого підкупу можна віднести концерти, що організовуються кандидатами до місцевих рад. Нагадаємо, що безкоштовні виступи артистів у Житомирі організовували кандидат на міського голову Житомира Сергій Сухомлин (Блок Петра Порошенка – Солідарність) та політичне дітище олігарха Ігоря Коломойського “УКРОП”. Не гребує подібними методами ще одна партія – громадське об'єднання “Самопоміч”. Адже їхні проекти зі встановленням безкоштовного доступу до wi-fi, кіно під відкритим небом можна запросто віднести до непрямого підкупу.

Не цураються таких заходів і у “Батьківщині” – тільки протягом четверга, 22 жовтня, на підтримку кандидата на міського голову від цієї партії пройшло аж два заходи – КВН та концерт.

Відео дня

Чи відреагують на це у виборчих комісіях міста – питання лишається відкритим...

У Центральній виборчій комісії встановили також обмеження на послуги чи товари, що можуть надаватися безкоштовно кандидатами. Відповідна вартість таких послуг має становити не більше ніж 3% від мінімальної заробітної плати. А отже, все, що коштує більше 35 гривень – це непрямий підкуп. Цікаво, хто з приїжджих артистів був готовий виступити за таку сміхотворну суму.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up