Віталій Сівко: «Активна громадська позиція допомагає самореалізовуватися». Фото

Віталій Сівко: «Активна громадська позиція допомагає самореалізовуватися». Фото
«Маєш мрію – прямуй за нею. Маєш почуття – збережи. Кожну хвилину свого життя присвячуй не собі, а людям, які на це заслуговують, людям, які знають, що ти за будь-яких умов все робиш правильно. Правдиві слова – це те, що цінується понад усе». Віталій Сівко

Житомирська обласна молодіжна громадська організація «ХХІ покоління» та Молодіжний Актив Розвитку Житомирської області проводить благодійний захід «Молода Генерація» для допомоги 95-й аеромобільній бригаді в зону АТО. Захід відбудеться 27 листопада о 19:00 у Житомирській облдержтелерадіокомпанії. Журналіст «20 хвилин» поспілкувалася з одним із засновників та головою «ХХІ покоління» Віталієм Сівком.

 «20»: Як виникла ідея створення громадської організації «ХХІ покоління» та яка її головна мета?

ЖОМГО «ХХІ покоління» є добровільним об’єднанням найбільш соціально активної безпартійної молоді області. До своєї команди також залучив представників з інших областей – вони чудова й відповідальна молодь, із якою знайомився під час робочих поїздок містами України, упроваджуючи міжрегіональні соціальні проекти.

Відео дня

Основна мета громадської діяльності полягає в спільній безоплатній організації разом з активною молоддю, студентськими лідерами, відомими позаполітичними громадськими діячами соціальних, культурно-масових заходів і проектів, спрямованих на підвищення рівня розвитку молодіжного середовища Житомира та Житомирської області.

Ще на початку 2000-х років я брав активну участь у конкурсах різного спрямування. За фахом я менеджер, економіст, і мене цікавило створення тієї справи, яка в першу чергу буде нести користь суспільству. З 2006 по 2010 р.р. працював у головному управлінні економіки облдержадміністрації. Потім перейшов працювати в регіональний центр з інвестицій та розвитку Держінвестпроекту України. Маю безпосереднє відношення до формування інвестиційного іміджу області.

Пам’ятаю, у п’ятницю, на останній лекції в університеті запрошували долучитися до конкурсу «Нове обличчя України», який проводив комітет Верховної Ради України і Міжнародний економічний комітет. Термін прийому конкурсних робіт завершувався за два дні. За вихідні написав роботу, надіслав. Через декілька днів телефонують і повідомляють, що треба їхати у Верховну Раду за нагородою – одержав ІІ премію. Я загорівся, і той запал щороку стає все більшим. З того, власне, і виникла ідея у 2009 році створити «ХХІ покоління». Мені пощастило познайомитися з тими людьми-однодумцями, які разом зі мною є організаторами, з якими йдемо разом і які за ці роки стали найкращими друзями.

«20»: Якого результату Ви прагнете?

Об’єднання соціально зацікавленої молоді заради створення і впровадження нових, ще більш масштабних та цікавих проектів за власного фінансування, підтримки від органів влади і небайдужих підприємців, підприємств. Розумію, що цей процес не є легким, але ж нічого в житті легко не дається. Дякуючи Богу, розумінню і підтримці, яку маємо від людей, органів влади, наших соціальних партнерів, усе вдається. Сильно вірю в те, що роблю, і знаю, що в першу чергу відповідаю перед Богом за кожне своє слово, за кожен свій крок. Так само думає вся команда «ХХІ покоління».

«20»: Що надихнуло на таку назву?

Назва «ХХІ покоління» має дуже цікаве поєднання з історією рідної України. Ми знаємо, що нове покоління народжується приблизно кожні 19-20 років. А знаючи історію державотворення і присвячуючи свою діяльність країні, вирішив діяльність громадської організації записати в історію поряд з однією з найважливіших постатей в українській історії – гетьманом Богданом Хмельницьким. Він народився у 1595 році. Саме рівно через двадцять одне покоління у 2009 році я створив Житомирську обласну молодіжну громадську організацію «ХХІ покоління».

Ми дорожимо історією України і прагнемо, щоб історія молодіжної організації «ХХІ покоління» була частиною історії рідної області, держави.

«20»: Які у Вас напрямки діяльності?

За п’ять років діяльності, завдяки сприянню Житомирської обласної державної адміністрації і Житомирської міської ради, організували більше 20 різних заходів і проектів. Нашими найбільш відомими проектами є: «Міст добра заради життя», «Добро робити легко», «Талановита Україна», «Разом у щасливе майбутнє», «Світле Українське Слово» та інші.

Сьогодні напрямків громадської діяльності насправді є багато, але все робимо поступово, щоб досягати максимального соціального ефекту. Будемо намагатися організовувати молодь у районах та містах області, де громадська діяльність малорозвинена, а у сільській місцевості її немає взагалі. Таку ситуацію потрібно виправляти, і ми, маючи практичний досвід, готові та будемо допомагати у цьому обласній владі.

За підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, ми запустили проекти «Молодіжна Музична Студія», «Незвідані місця моєї рідної Батьківщини». Сподіваємося наступного року їх реалізувати. Проект музичної студії буде хорошим кроком уперед для талановитих виконавців та гуртів, які не мають коштів, щоб зняти собі професійний відеоролик.

«20»: Яка Ваша мотивація?

Те, що можеш відчути хороше в середині, від того, коли робиш корисну справу – це, напевно, і є мотивацією. Зокрема, коли приїздиш у будинок дитини, відчуваєш себе зовсім по-іншому. Коли їздимо в інтернати, коли своїми соціальними заходами даруємо людям віру в себе та свої сили, коли організовуємо благодійну допомогу – саме такі моменти надають сил та допомагають долати всі перешкоди.

«20»: У чому полягає робота заступника директора регіонального центру інвестицій та розвитку Держінвестпроекту України?

Надання практичної допомоги іноземним інвесторам, а також уже діючим в області, щодо впровадження інвестиційних проектів.

Я здійснюю безпосередній супровід компаній, допомагаю в пошуку кращих пропозицій щодо місця розміщення виробництв. Важливим у роботі є формування інвестиційної привабливості та іміджу області через розробку Інвестиційних Атласів та Інвестиційних Паспортів Житомирщини, де зазначаю найбільш привабливі об’єкти і пропозиції області для потенційних інвесторів. Держінвестпроектом уже сформована загальнодержавна електронна онлайн-інвестиційна карта, де розміщую кращі пропозиції області. Головне завдання – продемонструвати найкращі можливості Житомирської області, щоб тут бажали працювати інвестори. Конкуренція серед усіх областей дуже висока, і потрібно зробити все, щоб покращувати позиції області по залученню інвестицій. Від цього залежить створення нових робочих місць, розвиток новітніх технологій тощо.

У минулому році розробив Концепцію індустріального парку «Коростень», який увійшов до першої п’ятірки створених промислових парків в Україні. Наразі розробляю проект концепції для житомирського індустріального парку.

«20»: Активна громадська позиція не заважає Вашому розвитку, спілкуванню з друзями?

Навпаки, вона об’єднує однодумців, дає можливість розвиватися та самореалізовуватися.

Усі засновники і члени «ХХІ покоління» працюють на своїх основних роботах, тому деякі дивуються, як ми встигаємо.

Знаєте, у чому секрет? У професійності кожного і непереборному бажанні та спроможності разом робити суспільно корисні справи.

«20»: Чим Ви захоплюєтеся?

Насправді вільного часу не так і багато, щоб приділяти його захопленням, проте я люблю подорожувати, відвідувати концерти улюблених гуртів. Цього року відпустка виявилася цікавою, відпочивав на Західній Україні.

«20»: Хочеться почути звернення до молоді Житомира і заохочення не бути байдужими.

Мені б дуже хотілося, щоб кожен усвідомив, що він причетний до соціального й економічного розвитку нашого міста, області та держави в цілому. Робіть свою роботу так, щоб користі від неї було якомога більше. Спрямовуйте свій розум та енергію заради творення гарного майбуття України.

Previous Next
Коментарі (2)
  • Юлія

    Віталій Сівко - чудова людина і спеціаліст. Нема чого тріпати язиком наклепи! Поділяю його думки і абсолютно підтримую його позиції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up