В обласній раді кажуть, що визнали Росію державою-агресором

В обласній раді кажуть, що визнали Росію державою-агресором
Депутатський корпус підтримав Постанову Верховної Ради України № 129-VIII«Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором».

За таке рішення проголосували 69 депутатів на 31 сесії 28 травня. Рішення прийняте відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради та звернення депутатів обласної ради. Воно буде надіслане до Верховної Ради України та оприлюднене в офіційному друкованому виданні обласної ради – газеті «Житомирщина».

Прес-служба Житомирської обласної ради

Довідка

Відео дня

Згідно законодавства України зовнішню політику держави проводить виключно ВРУ, Кабінет міністрів України та Президент України.

Нагадаємо, що Україна підтримує дипломатичні зв’язки з Російською федерацією на найвищому дипломатичному рівні - Надзвичайний і повноважний посол. Також в Україні діє чинний Закон «Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією»

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up